22_03_29_erdmost_nincskep

Kacifántosok angyalai

22_03_29_erdmost_nincskep

Kacifántosok angyalai

Több civil szervezet és jótékony magánszemély összefogásával kapnak ajándékot a nehéz helyzetben élő, sérült gyermeket nevelő családok. A gyerekjátékok mellett tartós élelmiszerrel lepik meg a szülőket, akiknek ez hatalmas segítség, hiszen sokan a rezsit is épphogy fizetni tudják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Negyedik éve már, hogy az Életfa Csoport Egyesület tizenöt tagcsaládot támogat tartós élelmiszerrel, ajándékokkal, egyéb felajánlásokkal. Ami minden családban közös, hogy sérült gyermeket nevelnek. „Ők jellemzően egykeresős háztartásokban élnek, hiszen az édesanya általában nem tud munkát vállalni a beteg gyermeke mellett, pedig egy-egy kacifántos gyermeket nevelő család háztartási költségei jóval magasabbak, mint ott, ahol a családtagok egészségesek. Egyrészt a sérült gyermeknek szüksége van fejlesztésre, ami nem kis összeg havonta, emellett sajnos nagyon gyakran speciális étrendre, táplálékkiegészítőkre szorul, ami jellemzően nagyon drága” – mondta lapunknak Ömböli Ágnes, az egyesület elnöke.

„Az ajándékokat nem mi vásároljuk meg, hanem azok a civil szervezetek, amelyekkel kapcsolatban állunk. Egymást segítjük, támogatjuk, amit nagyon fontosnak tartok. Idén a tartós élelmiszert a Tündérpakk Alapítványtól kapjuk, és a Kincses óvodába járó apróságok szülei is gyűjtöttek a számunkra. A Civil Licit utolsó napján befolyt összegből is tartós élelmiszert vásárolunk a tagcsaládjainknak. Játékokkal, ajándékokkal a Szeretetcsomag civil kezdeményezésnek köszönhetően tudjuk meglepni őket, és egy diósdi cipősdoboz-akción keresztül is segítenek nekünk jószándékú emberek. Így tizenöt család harminc gyermekének tesszük boldogabbá a karácsonyt. Az adományozók nagylelkűek, minimum tízezer forint értékben mindenki kap valamilyen meglepetést, de vannak olyan felajánlók, akik ennél jóval magasabb összegben támogatnak. Olyan családoknak segítünk, ahol a rezsiköltséget is nehezen fedezik, a tűzifára, fűtésre is épphogy elegendő a bevételük, ezért számukra az, hogy ekkora összegben kapnak ajándékot a gyerekek, hatalmas dolog. Nekünk pedig jó átélni, hogy milyen sok ember mozgósítható egy jó ügy érdekében, hiszen egyedül, a sérült gyermekek szüleiből alakult civil szervezetként mi ezt nem tudnánk előteremteni, csak így, széles körű együttműködéssel” – hangsúlyozta Ági.

Mint mondta, az lenne a jó, ha a segítség nem csak az év egyetlen időszakára korlátozódna, hiszen a sérült gyermeket nevelő, egykeresős családoknak mindenkor nagyon jól jön a támogatás. „Ismerjük a tagcsaládjainkat, hogy milyen helyzetben élnek, mire van szükségük, ezért hatékony így, helyi szinten segíteni” – tette hozzá.

A tizenöt megajándékozott között volt Pendert Imike és édesanyja, Évi. Nagyon nehéz helyzetben élnek: Imike nagykorú lett, beszüntették a családi pótlék folyósítását, az édesanyának pedig ez az összeg égetően fontos, hiszen most csak a GYOD-ot (gyermekek otthongondozási díja) kapják. Kereső a családban nincs, Imikét Évi neveli. Ráadásul a már nagykorú, ám súlyos értelmi, fizikai sérüléssel élő fiú gondnokság alá helyezése több mint egy éve húzódik, és amíg le nem zárul, az édesanyja nem adhat be semmilyen kérelmet, hogy Imike plusz ellátásban részesüljön. A civilek viszont segítenek: a Jótékonysági Sütilicit Érd csoport komoly összeget gyűjtött a számukra, ebből a pénzből Évi új mosógépet vett a tönkrement helyére, és gyümölcsöket, vitaminokat, étrend-kiegészítőket vásárolt Imikének. „Nagyon jól jött az Életfa tartósélelmiszer-adománya, már csak azért is, mert Imikével nehéz boltba járni, ráadásul a vírusveszély miatt nem szívesen mozdulunk ki otthonról. Ezért aztán duplán, sőt triplán segítség az élelmiszercsomag” – tette hozzá Évi. Az adományozók jóvoltából még több adomány követi ezt az elkövetkező napokban. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő
Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email