22_03_29_erdmost_nincskep

Itt halad át a térségben a világ egyik legnagyobb kerékpáros versenye

22_03_29_erdmost_nincskep

Itt halad át a térségben a világ egyik legnagyobb kerékpáros versenye

2022. május 6-án Diósdon, Érden és Tárnokon is keresztülmegy a világ egyik legnagyobb kerékpáros körversenye, az olasz szervezésű Giro d’Italia. A háromhetes viadal nyitónapján Budapestről Székesfehérvár felé eső szakaszon szelik át a térséget a világ legjobb kerékpárosai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta – a világ három legnagyobb kerékpáros körversenye, melyek közül az olasz szervezésű Girot jövőre már 105. alkalommal rendezik meg.

A versenyt tizennegyedszer indítják Olaszországon kívülről, hiszen a nyitószakaszon, május 6-án Budapestről indulnak a világ legjobb országúti kerékpárosai, akik három napot töltenek Magyarországon.

Rögtön az első szakaszban Diósdot, Érdet és Tárnokot is átszelik, hiszen a fővárosból a 6-os út melletti elkerülőúton halad a mezőny Érden keresztül, egészen a 7-es főútig, ahol pedig Tárnok mellett mennek Székesfehérvárig. A 195 kilométer hosszú első szakasz pedig Visegrádon zárul.

 

 

Ezután május 7-én egy 9.2 kilométeres budapesti időfutamot rendeznek, majd 8-án, a harmadik szakaszon Balatonfüred és Kaposvár között halad a mezőny a Balaton északi partján, Nagykanizsa érintésével.

A május 9-i utazónap után az első hét Szicíliában zárul, majd a második a Scarponi-emlékszakasszal kezdődik és indul Reggio Emiliába, végül 21 szakasz után, május 29-én Veronában ér véget a 2022-es Giro d’Italia.

A 2021-es Giron egyébként Valter Attila a Groupama-FDJ versenyzőjeként sportágtörténeti tettet hajtott végre, hiszen első magyar versenyzőként három szakasz után is vezette az összetett pontversenyt, mellyel kiérdemelte a rózsaszín trikót. Valter Attila mellett várhatóan még két magyar, Dina Márton és Fetter Erik is ott lehet az olasz körversenyen.

 

További részletek ide kattintva olvashatók!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email