img_20211201_172807

Öregdiák gála a 60. évforduló alkalmából

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, melyet jubileumi Vörösmarty-héttel ünnepelnek. Csütörtökön délelőtt a Jelvénytűző ünnepséget tartották meg, míg délután a volt diákok gálaestjére került sor.

Szilasné Mészáros Judit intézményvezető arról számolt be, hogy délelőtt sor került a hagyományos Jelvénytűző ünnepségre, amikor a 9. évfolyam új tanulói és az ötödikesek megkapták a pajzs alakú jelvényt, ami az ehhez az iskolához való tartozást jelképezi, délután pedig egy jubileumi estet tartottak tanártalálkozóval és a volt diákok gálaestjével, melyen az iskola korábbi tanulói mutathatták meg tehetségüket. Bár hasonlót már több ízben rendeztek, de azokon az alkalmakkor az iskola akkori tanulói álltak színpadra.

„Ma délután a volt diákjaink adtak egy kis műsort, és egy rendhagyó nevelőtestületi gyűlés történt sok meghívott vendégéggel, volt kollégával. Annyiban nem hagyományos, hogy nem a saját tanulóink, hanem az iskola volt tanulói mutatták be produkciójukat.”

Az intézmény híres arról, hogy örömmel térnek vissza a volt diákok, az öreg-diák találkozók is rendszeresen jó hangulatban telnek. Az intézményvezető szerint ennek oka maga a légkör, a hangulat, ami elvarázsolja az embert, ha az intézménybe belép.

”Én először 45 évvel ezelőtt léptem át az iskola kapuját. Aki ide belép, abban kialakul egy olyan nagy szeretet a pedagógusok, az itt tanuló gyerekek és a munkatársak iránt, hogy utána is büszkén vállalja azt, hogy ebben az intézményben tanult. Mi el tudjuk indítani a fiatalokat azon az úton, amelyiken szeretnének haladni, másrészt emberileg is tud az iskola egy olyan közösséghez, értékhez való tartozást adni, amit mindenki hálás szívvel fogad.”

Pénteken pályaorientációs napot tartanak, ahol szintén visszatérnek a korábbi diákok is, és „Sikeres életpályák” címmel komoly sikereket elért volt tanulók tartanak előadást az iskola jelenlegi tanulóinak, illetve a jelenleg egyetemista diákok egy öregdiák konferenciát szerveznek, ez már hatodik alkalommal fog lezajlani.

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email