22_03_29_erdmost_nincskep

Öregdiák gála a 60. évforduló alkalmából

22_03_29_erdmost_nincskep

Öregdiák gála a 60. évforduló alkalmából

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, melyet jubileumi Vörösmarty-héttel ünnepelnek. Csütörtökön délelőtt a Jelvénytűző ünnepséget tartották meg, míg délután a volt diákok gálaestjére került sor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szilasné Mészáros Judit intézményvezető arról számolt be, hogy délelőtt sor került a hagyományos Jelvénytűző ünnepségre, amikor a 9. évfolyam új tanulói és az ötödikesek megkapták a pajzs alakú jelvényt, ami az ehhez az iskolához való tartozást jelképezi, délután pedig egy jubileumi estet tartottak tanártalálkozóval és a volt diákok gálaestjével, melyen az iskola korábbi tanulói mutathatták meg tehetségüket. Bár hasonlót már több ízben rendeztek, de azokon az alkalmakkor az iskola akkori tanulói álltak színpadra.

„Ma délután a volt diákjaink adtak egy kis műsort, és egy rendhagyó nevelőtestületi gyűlés történt sok meghívott vendégéggel, volt kollégával. Annyiban nem hagyományos, hogy nem a saját tanulóink, hanem az iskola volt tanulói mutatták be produkciójukat.”

Az intézmény híres arról, hogy örömmel térnek vissza a volt diákok, az öreg-diák találkozók is rendszeresen jó hangulatban telnek. Az intézményvezető szerint ennek oka maga a légkör, a hangulat, ami elvarázsolja az embert, ha az intézménybe belép.

”Én először 45 évvel ezelőtt léptem át az iskola kapuját. Aki ide belép, abban kialakul egy olyan nagy szeretet a pedagógusok, az itt tanuló gyerekek és a munkatársak iránt, hogy utána is büszkén vállalja azt, hogy ebben az intézményben tanult. Mi el tudjuk indítani a fiatalokat azon az úton, amelyiken szeretnének haladni, másrészt emberileg is tud az iskola egy olyan közösséghez, értékhez való tartozást adni, amit mindenki hálás szívvel fogad.”

Pénteken pályaorientációs napot tartanak, ahol szintén visszatérnek a korábbi diákok is, és „Sikeres életpályák” címmel komoly sikereket elért volt tanulók tartanak előadást az iskola jelenlegi tanulóinak, illetve a jelenleg egyetemista diákok egy öregdiák konferenciát szerveznek, ez már hatodik alkalommal fog lezajlani.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email