22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyennek látta az őszi idényt Horváth Roland

22_03_29_erdmost_nincskep

Ilyennek látta az őszi idényt Horváth Roland

A K&H női kézilabda ligában tíz meccsen két győzelem és nyolc vereség az ÉRD mérlege a 2021/22-es idényben, de az együttes az NB I/B-s Békéscsaba ellen a Magyar Kupától is búcsúzott. Horváth Roland vezetőedzőt kérdeztük a mögöttünk hagyott és előttünk álló időszakról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eléggé viszontagságos őszi idény van az ÉRD női kézilabdacsapata mögött, hiszen a klubot sorozatos sérülések sújtják. Hol tart most a csapat?

– A játékoskeret egyszer volt százszázalékos, amikor az Alba Fehérvár ellen játszottunk. Így nehéz. Jöttek a sérülések, aztán a koronavírus, amik befolyásolták azt a képet, amit szerettünk volna vázolni – kezdett bele az Érdmost.hu-nak adott interjújába Horváth Roland. – A Magyar Kupa-mérkőzésről csak annyit, hogy ezzel a létszámmal, amivel most rendelkezünk – lehet, hogy mások ezért megrónak, de – talán jobb is, hogy egy meccsel kevesebbet kell játszanunk. Ha kaptunk volna egy erősebb NB I-es csapatot, nem vagyok benne biztos, hogy továbbjutottunk volna. Ezért annyira nem róttam meg a lányokat, mert nekem sokkal fontosabb volt, hogy a Vasas elleni meccset meg tudjuk nyerni. A lányok mindent megtettek, de hetek óta három belső emberrel játszunk, akiknek ki kell bírniuk a hatvan percet. Ez nagy feladat nekik, főleg úgy, hogy köztük nincs átlövő. Sajnálom a Siófok és a Dunaújváros elleni mérkőzéseket, mert ha ott teljes kerettel vagyunk, akkor lett volna bravúr, de ilyen volt a Debrecen elleni meccs is, ahol az 52. percben még csak egygólos hátrányban voltunk, viszont ezzel a létszámmal nem csodálkozom rajta, hogy ezt nem tudtuk végrehajtani.

A szezon előtt is hangsúlyoztad, hogy a „kötelező” pontszerzések mellett bravúrra is szükség van. Min múlt ez? Látható, hogy sok vereséget úgy szenvedett el a csapat, hogy nagyon sokáig jól tartotta magát, de a meccsek végére mintha elfogyott volna.

– Mert el is fogyott. Amikor hatvan percen keresztül három belső ember játszik, természetes, hogy belehibáznak. Ha megnézzük a Debrecen vagy a Siófok védőfalát, súlyban már a végjátékban eltolják a mieinket, nem tudunk úgy cserélni, úgy koncentrálni, ahogy kell. Ezek mind abból adódnak, hogy a játékosok elfáradnak a végére. Annyit nem tudunk edzeni, hogy minden végjátékot tökéletesen hajtsunk végre. Ilyen fizikumú és képességű játékosok ellen is lehetett volna bravúrt hozni, ha vannak még bevethető kézilabdázóink. Fiatal csapatunk van, amelyben sok játékosnak sokat kell tanulnia. Ezek azt eredményezték, hogy a rutin a végén egy-két góllal győzött. Reméljük, hogy a tavaszra felerősödünk.

Szabó Kitti, az ÉRD irányítója oroszlánrészt vállalt az őszi idényben, már 41 gólnál jár (fotó: Domonkos Bálint)

Az ÉRD játékoskerete még a szezon alatt is változik, hiszen Pécsi Villő a rajt előtti napokban, Bódi Bernadett pedig szezon közben érkezett, igaz, időközben egy átlövő, Monori Orsolya távozott. Utóbbi például miért döntött így, ha alig van a csapatnak bevethető átlövője?

– Ő döntött úgy, hogy ezt nem szeretné tovább folytatni. Ne játsszon olyan játékos, aki ezt nem akarja csinálni vagy úgy érzi, hogy neki ez sok. A másik fontos dolog, hogy itt eredményt kell hozni, nincs idő arra, hogy játékosok üldögéljenek a kispadon és majd történik valami. Ha egy játékos eljön Érdre vagy bármelyik csapatba, annak teljesítenie kell. Ha ez megtörténik, akkor semmi gond, ha nem, akkor az ember jelzi, hogy nem azért lett idehozva egy játékos, hogy csak itt „ellegyen”, hanem hogy segítsen a csapatának. Ő inkább úgy döntött, abbahagyja a kézilabdát.

A tíz meccsen elért két győzelem mit mutat? Bár a kézilabdát sem papíron játsszák, az ÉRD nála papíron erősebb csapatoktól kapott ki, ellenben a januári-februári időszakban több olyan mérkőzés is lesz, ahol ponto(ka)t szerezhet.

– Ahhoz képest, hogy néha hányan és milyen szerkezetben léptünk pályára, ezek jó mérkőzések voltak. Biztos vagyok benne, hogy nem vagyunk rossz úton. Abban bízom, hogy tudnak nekünk segíteni az olyan játékosok, mint Bódi Bernadett, aki a Vasas ellen gólokat tudott lőni a koronavírusos betegség után, vagy Kopecz Barbara, de abban is bízom, hogy tudunk hozni olyan játékost is, aki segítségünkre lehet.

Ezek szerint a válogatott szünetben még új érkező is lehet?

– Inkább úgy mondanám, hogy szeretnénk hozni. Csak olyan játékosban gondolkodunk, aki tényleg segít. Azért ne költsünk pénzt, hogy többen legyünk. A következő időszak legfontosabb feladata, hogy a válogatott szünetben edzőmérkőzéseket játszunk. Abban bízom, hogy Kopecz Barbara és Bódi Bernadett is úgy tud visszatérni januárban, hogy minőségben segíti a munkánkat. Ha találunk olyan kézilabdázót, aki tud nekünk segíteni, őt szívesen fogadjuk, bár nem vagyunk könnyű helyzetben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email