22_03_29_erdmost_nincskep

Befejeződött a nagy teljesítményű elektromos kábel fektetése

A kivitelező Horváth Hálózatépítő Kft. arról értesítette Érd Megyei Jogú Város önkormányzatát, hogy befejezte nagy teljesítményű elektromos kábel fektetését, melyet még szeptemberben kezdett el.

Az önkormányzat közleménye szerint a kivitelező a munkát befejezte, dolgozói, gépei levonultak a munkaterületről.

A nagy teljesítményű elektromos kábel fektetésére az Érdre települt autóipari fejlesztőcég, az AVL Hungary miatt volt szükség, amely már most 450 embert foglalkoztat, de még legalább ennyi munkavállalót szeretne felvenni a jövőben a fejlesztéseknek köszönhetően.

Mint arról korábban is beszámoltunk, a kivitelező cég szinte kizárólag járdán és parkolóhelyeken keresztül vezette a kábelt, ahol közutat kereszteztek, ott a burkolat alatti átfúrással oldották meg a feladatot. A beruházás négy ütemben valósult majd meg a Tóni csapástól egészen a Mühlgang utcáig.

Ahol burkolatbontás történt, ott a helyreállítás folyamatos, a tervek szerint a legsürgősebb munkálatok – amennyiben az időjárás engedi – december folyamán lezárulnak. Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény a Budai úttal párhuzamos „szervizúton”, a lakótelepen például már újraaszfaltozta és újrafestette a parkolókat, de a járdák helyreállítása is nemsokára lezárul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email