22_03_29_erdmost_nincskep

Koronavírus – Ezt tegyük, mielőtt hívnánk a háziorvost

22_03_29_erdmost_nincskep

Koronavírus – Ezt tegyük, mielőtt hívnánk a háziorvost

A Magyar Orvosi Kamara-Háziorvosi Csoportja légúti panaszok esetére készített egy egyértelműsítő grafikát, ami elmagyarázza, mit érdemes tenni, ha a koronavírus tüneteit véljük felfedezni magunkon, és fel szeretnénk hívni a háziorvosunkat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A MOK felhívja arra a figyelmet, hogy a rendelő hívásakor legyünk türelmesek, gondoljunk bele, hogy jó eséllyel nem egyedül mi szeretnénk elérni az orvost.

Azt tanácsolják: mielőtt telefonálunk, mérjük meg a lázunkat, hiszen erre rá fognak kérdezni. Ami kifejezetten fontos információ az az, hogy hányszor veszünk levegőt egy perc alatt – ezt számoljuk meg szintén még a hívás előtt, ugyanis ez az orvos számára fontos adat a covidfertőzés megállapításához. Ha van otthon pulzoximéterünk, akkor az oxigéntelítettség százalékos mértékét is adjuk az orvosa tudtára.

Előre szedjük össze a tüneteinket, fogalmazzuk meg ezeket a lehető legpontosabban, és azt is gondoljuk át, hogy mióta tartanak.

Mondjuk el, hogy felvettük-e a Covid elleni oltást, és van-e krónikus betegségünk. A gyógyszerallergiáról, különösen az antibiotikum, valamint a láz-és fájdalomcsillapító-allergiáról fontos tudnia az orvosnak. Végül jelezzük orvosunknak azt is, hogy van-e táppénzigényünk – írja az Egészségkalauz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email