22_03_29_erdmost_nincskep

100 facsemete vár gazdára

22_03_29_erdmost_nincskep

100 facsemete vár gazdára

Az Elvira Major jóvoltából pénteken 12 órától ismét faosztást tart az önkormányzat a főtéren. Az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című reggeli műsorában Tetlák Örs alpolgármester számolt be a részletekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tetlák Örs elmondta, hogy a pénteki facsemete osztás a tavaszihoz hasonló akció lesz, annyi különbséggel, hogy most picivel kevesebb fa maradt az Elvira Majorban, ezúttal 100 facsemetét kaptak tőlük és ezeket osztják szét. Ezek többsége szilva, de van közte néhány alma és barack is. Amíg nincsenek fagyok, addig el lehet ültetni ezeket a facsemetéket és az ültetésre ez a hétvége alkalmas is lesz. De azt kérik a szervezők, hogy csak olyanok menjenek most fákért, akik a hétvége során el tudják ültetni, mert utána már nem biztos, hogy kedvez az időjárás, jövő héten már komoly fagyok lesznek.

Regisztrációra ezúttal nem lesz szükség, akik mennek, azok 2-2 fát vihetnek haza. Viszonylag fiatal fákról van szó.
Tetlák Örs szerint a tavaszi faosztásból kiindulva igen népszerűek ezek az akciók és nagyon örül annak, hogy ilyen sokan jönnek a fákért, tavasszal órákon át tudták osztani a fákat, de akkor több csemete maradt az Elvira Majorban.

„Ennyivel több fa van Érden, ennyivel több gyümölcsfa lesz az érdi kertekben.”

– fogalmazott az alpolgármester. De meglátása szerint most maximum egy óra alatt kiosztják az összeset.
Az Elvira Majorral ez egy hosszú távú együttműködés, így Tetlák Örs reményei szerint minden faültetési időszakban lesz lehetőségük facsemete osztásra. Tetlák Örs elmondta, meghálálják a gondoskodást a gyümölcsfák és néhány év alatt termést is hoznak majd.

„Kifejezetten fontosnak gondoljuk, hogy a városban minél több zöldterület és fa legyen, így ezeknek növelésében sok mindent igyekszünk tenni. Tavasszal szeretnénk nekiállni a babafa programnak, és a Papi Földeken a napokban sor fog kerülni száz darab platánfának az elültetésére.”

– fogalmazott Tetlák Örs. Hozzátette azt is, nem csak új fákat szeretnének ültetni, hanem arra is hangsúlyt fektetnek, hogy hogyan védjék meg a még fákkal rendelkező területeket, ez ugyannyira fontos, mint hogy ültessenek.

Itt hallgathatja meg a teljes beszélgetést Tetlák Örs alpolgármesterrel.


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Házi segítségnyújtás pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email