22_03_29_erdmost_nincskep

Így igényelhető fűtési támogatás idén

22_03_29_erdmost_nincskep

Így igényelhető fűtési támogatás idén

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is igényelhető fűtési támogatás Érd Megyei Jogú Város önkormányzatától. Ennek értelmében egy kaloda tűzifát, vagy annak megfelelő értékű, 45 215 forintos támogatást is kaphatunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden évben október 15. és a következő év április 15. közötti időszakára lehet fűtési támogatást igényelni az érdi önkormányzattól. Vargáné Dunai Mónika, az érdi Polgármesteri Hivatal Humánirodájának helyettes vezetője az Érd FM 101.3-nak részletezte, egy fűtési idényben csak egy alkalommal lehet igénybe venni a támogatást és egy ingatlanra csak egy támogatásra jogosult állapítható meg.

Részletezte, a támogatásra azok a kérelmezők jogosultak, akiknek egyfős háztartásban jövedelmük nem éri el a 85.500 forintot, ahol két személy él együtt, ott az 57.000 forintot, ahol pedig hárman vagy ennél többen élnek közös háztartásban, ott az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a 42.750 forintot.

Vargáné Dunai Mónika ismertette, a kérelemhez csatolni kell a kérelmező és a vele közös háztartásban élők jövedelemigazolásait a benyújtást megelőző hónapból, nyugdíjasoknak a nyugdíjszelvényüket kell bemutatniuk, a gyermekeseknek pedig a családi pótlékról, GYES-ről szóló papírokat, illetve az egyéb olyan javakat, amik a háztartás összjövedelmét teszik ki.

A Humán iroda helyettes vezetője kitért rá, a jövedelmi határtól lehetséges eltérés, de erről a szociális bizottságnak is döntenie kell.

A támogatás igényléséhez rendkívüli települési támogatás természetben nyújtott ellátás megállapítására vonatkozó nyomtatványt is szükséges kitölteni – ez elérhető a város honlapján, illetve papír alapon a Polgárok Háza ügyfélszolgálati irodájánál kihelyezett nyomtatványgyűjtő ládákban.

Vargáné Dunai Mónika kitért rá, a járványügyi intézkedések miatt személyes ügyfélfogadás csak előzetes egyeztetés után lehetséges, akkor is csak egy személy jöhet, aki az ügyintézés előtt kezét fertőtleníti, alatta pedig szájat és orrot együttesen eltakaró maszkot visel.

Elmondta azt is, az igénylők hálós, kalodás tűzifát kapnak az önkormányzattal szerződésben álló szállítótól, de a villannyal, gázzal vagy távfűtéssel fűtő lakosok is kérhetnek támogatást. Ebben az esetben a kérelemhez a számlarészletezőt is csatolni kell. Ilyenkor a kérelmező egy kaloda tűzifa árát, azaz az idei szezonban 45 215 forintnyi támogatást kaphat.

A helyettes vezető ismertette azt is, a tűzifa az igényléstől kezdve legkésőbb három héttel megérkezik, attól függően, mikorra tudunk időpontot egyeztetni a szállítóval.

Vargáné Dunai Mónika közlése szerint Érden évente átlagosan közel 400-an igényelnek fűtési támogatást, 2018-ban valamivel többen voltak ennél, míg 2020-ban közel 350-en vették igénybe a támogatást.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email