22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre többen kérnek automatikus részletfizetést a NAV-tól

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre többen kérnek automatikus részletfizetést a NAV-tól

Mindössze egy ügyfélkapus regisztráció szükséges és bármely okoseszközről számos ügyet elintézhetünk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online nyomtatványkitöltőjével (ONYA) - hívták fel a figyelmet közleményükben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, júliusi bevezetése óta egyre több ügyfél választja az AUTRESZ-adatlapot, amiből több mint 640 érkezik be havonta a Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságára. A rendszer az eddigi tapasztalatok alapján kiválóan működik, az űrlap kitöltésével kapcsolatban probléma nem merült fel. 

Mindössze egy ügyfélkapus regisztráció szükséges és bármely okoseszközről, elintézhető számos ügy az itt kitölthető űrlapon. Az alkalmazásba belépve a rendszer auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan beazonosítja a kérelmezőt, ezért ezeket az adatokat külön nem kell felvinni. A kitöltés így rendkívül egyszerű, pár kattintással benyújtható, módosítható és visszavonható a kérelem.

Természetes személyként részletfizetés kérhető egy évben egyszer, legfeljebb egymillió forintos tartozásra és 12 hónapra. A megbízhatónak minősített gazdálkodók pedig nettó hárommillió forintot el nem érő tartozásra kérhetnek évente egy alkalommal, legfeljebb 12 havi futamidőre részletfizetést vagy fizetési halasztást. A döntést a NAV az ügyfélkapura küldi, így a határozat átvétele, letöltése sem vesz igénybe több időt egy kávészünetnél. A pozitív elbírálás után nincs más teendő, mint a törlesztőrészleteket határidőben fizetni. Ezt azonban nem ajánlott elmulasztani, mert akkor a kedvezmény érvényét veszti.

 Az ONYA ezen a weboldalon, vagy a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email