22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Debrecenbe látogat az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: Debrecenbe látogat az ÉRD

November 5-én, 18 órától a DVSC-SCHAEFFLER vendégeként folytatja szereplését a K&H női kézilabda liga hetedik fordulójában az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újabb nehéz feladat vár a tabella utolsó helyén álló ÉRD-re, amely az NB I 7. körében Debrecenbe látogat.  Horváth Roland együttese hét közben nem állt ki a Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésre, mert az érdiek egyik játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált, a csapat azonban nem került karanténba és jelen állás szerint lejátssza a DVSC-SCHAEFFLER elleni mérkőzést.

A tabella utolsó helyén, egy győzelemmel és öt vereséggel álló érdiekre kemény mérkőzés vár, hiszen a DVSC-t csak a Győr és az FTC-Rail Cargo Hungaria előzi meg.

Szilágyi Zoltán együttese jól is kezdte a szezont, hiszen első öt mérkőzését egyaránt megnyerte. A Kisvárdát nyolc, a Budaörsöt és a Mosonmagyaróvárt pedig kilenc góllal győzte le hazai pályán, a felújított Hódos Imre Sportcsarnokban, emellett pedig Szombathelyen négy, Vácon egy góllal győzött. Első és eddig egyetlen vereségét a Népligetben, a Ferencváros ellen szenvedte el a hajdúsági csapat, amely a zöld-fehérek ellen is tisztességgel helyt állt és csak 29–26-ra kapott ki.

Az ÉRD-nek extázisban kell kézilabdáznia ahhoz, hogy megnehezítse a Cívis városiak dolgát, ráadásul a Pest megyeiek helyzetét nehezíti, hogy a vezetőedző több játékosára, így például a koronavírus-fertőzött kézilabdázójára sem számíthat.

A november 5-i lesz a felek huszonnyolcadik egymás elleni mérkőzése, ezek közül tízszer a DVSC, tizenötször az ÉRD örülhetett, két döntetlen mellett. Az eddigi tizenhárom Debrecenben rendezett találkozó mérlege viszont már a hajdúságiak felé billen, akik hétszer tartották otthon a két pontot, illetve kétszer értek el döntetlent, négy vendégsiker mellett.

A DVSC házi góllövőlistáját Vámos Petra vezeti hat meccsen lőtt 29 góljával, őt Karina Jezsikava 19, és Planéta Szimonetta 16 góllal követi, de további hét játékos szerzett legalább tíz gólt az új szezonban.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban Kopecz Barbara vezet 35 találattal, mögötte Paróczy Sára 28-szor, Alexandra Vukajlovics pedig 20-szor volt eredményes, de Szabó Kitti 17, Mód Noémi 12, Csáki Lilla pedig 10 gólt jegyzett.

A november 5-én, 18 órakor kezdődő DVSC-SCHAEFFLER–ÉRD mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezetik.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
11.05., 18.00:
DVSC-SCHAEFFLER–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email