22_03_29_erdmost_nincskep

Letették a Diósdon épülő kézilabda csarnok alapkövét

22_03_29_erdmost_nincskep

Letették a Diósdon épülő kézilabda csarnok alapkövét

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, Rónaszéki Zsuzsanna, a DDSE kézilabda szakosztályának vezetője és Spéth Géza polgármester közreműködésével letették a Diósdon épülő kézilabda csarnok alapkövét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Petőfi Sándor utca és Gyár utca kereszteződésében lévő ingatlanon megvalósuló kézilabda csarnok alapkőletételnél közreműködtek még Hargitai Gábor és Demény Gyula a Kéziladba Szövetség képviseletében illetve a kézilabdázó gyerekek.

A beruházás a magyar állam támogatásával TAO forrás felhasználásával valósul meg, melynek kedvezményezettje a Diósdi Diák Sportegyesület. A beruházás várható befejezése 2023. június 30.

Sárfalvi Péter arról beszélt, hogy ezzel a fejlesztéssel a legfontosabb törekvésük valósul meg, miszerint mindenhol épüljenek sportlétesítmények, csarnokok, uszodák, hogy remek feltételek között sportolhassanak az emberek. Hozzátette, a mindennapos testnevelési rendszer is óriási segítséget kaphat így. „Az elmúlt 30-40 év legnagyobb sportinfrastruktúra fejlesztése zajlik” – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, mindig öröm számára, amikor valamilyen sportlétesítmény kapcsán kell beszédet mondania, mert a sportnak az élet szerves részének kell lenni. Nem csak azért, hogy fizikálisan egészségesek legyünk, hanem azért is, hogy a mentális problémákat is jól tudjuk kezelni. Minden ilyen létesítmény, ahol a gyerekek elkezdik a sportpályafutásukat, vagy csak belekóstolnak a sportéletbe, azt fogja eredményezni, hogy egész életükben kiegyensúlyozottabbak lesznek, tűrőképesség és monotonitástűrésük is erőteljesebb lesz és megismerik a sportbarátság élményeit.”

Spéth Géza polgármester elmondta, hogy nagyon örül, hogy hogy hosszú évek fárasztó munkája után eljutottak az alapkőletételhez. Sok mindenben nem értettek egyet, de abban egyetértés volt, hogy kell Diósdra a csarnok. Mint mondta, mindféle rendezvény megtartására alkalmas lesz a multifunkciós csarnok, és emellett elindult egy iskolabővítési project is és azon belül is fog épülni egy tornacsarnok, ahol két kosárlabda pálya alakítható ki. Jelenleg ennek a projectnek az előkészítésén dolgoznak.  Köszönetet mondott Rónaszéki Zsuzsának, akiről elmondta, hogy ilyen kitartó hölggyel még nem találkozott, és arról is beszélt, hogy öröm látni a gyerekeket, akikben az ember mindig a jövőt látja.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email