22_03_29_erdmost_nincskep

Tolerancia nap a Szikránál

22_03_29_erdmost_nincskep

Tolerancia nap a Szikránál

November 16-án 16 és 18 óra között Tolerancia Napot tart a tárnoki Heinrich Antal Házban a Tárnoki Közösségi Színtér, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület és a Zűrzavaroscsalád.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, a nap egymás megismeréséről szól, hiszen amit ismerünk, azt könnyebben elfogadjuk, könnyebben meglátjuk benne az értéket.

A tolerancia feloldhat konfliktusokat, segíthet felülkerekedni előítéleteken. A valódi tolerancia nyitottság, kíváncsiság, kommunikációs és aktivitás, nem közömbösség vagy engedékenység, sokkal inkább tisztelet, mint passzív szemlélés

– olvasható az esemény bemutatkozásában. Hozzátették, a toleráns ember nem feltétlenül nézi tétlenül és tűri szótlanul a kisebbségekkel szembeni túlkapásokat, a rasszizmust, a kirekesztést vagy az idegengyűlöletet.

Az eseményen a Szivárvány Zenekar ad zenét, ki lehet próbálni, milyen a közlekedés kerekesszékkel, kipróbálhatjuk, milyen a vakság és a szervezők az autizmusban élők világába is betekintést adnak.

Emellett Sas Gabriella író, blogger „A nagy négyes” című könyvét, Kerényi Kata író, blogger, alternatív pedagógus a „Nem tudom, hogyan kell másnak lenni” című könyvét, Mocsonoky Anna „Autista a gyermekem” című könyvét, Z. Kiss Adrienn pedig „Leszek én a hangod – egy autista kiskamasz hétköznapjai” című könyvét mutatja be, amelyek mellett könyvvásár is lesz.

A Zűrzavaros család blog pedig segít megérteni a szenzoros integrációs zavart egy teszt segítségével.

A Tolerancia Napján bemutatkozik a Szent Vítus Alapítvány, amely a térségben is segítő kezet nyújt a fogyatékkal élőknek, illetve a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete is bemutatja a drónok működését.

A karácsony közeledtével az Érdi Habilitációs Központ lakói által készített kerámiákból is lehet vásárolni, ahogy a torsasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában dolgozók és lakók által készített plüssök is megvásárolhatóak lesznek. A Móka és Zen alvássegítő és szenzoros fejlesztő termékei is megtekinthetőek, míg a Szikra Tehetséggondozó Egyesület pedig egy adománygyűjtő ékszervásárt tart.

Az érzékenyítő standoknál megtudhatjuk többek között, mi az az ADHD, az autizmus spektrumzavar, a Down-szindróma, a szenzoros integrációs zavar. A gyermekeknek mesesarokkal, csillámtetoválással és drónbemutatóval is készülnek.

További részletek ide kattintva érhetőek el!

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email