mentor

Mentorszülőket képeztek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Szociálpolitikai Intézet finanszírozásában mentorszülői tréningen vettek részt az Életfa Csoport Egyesület tagjai. A mentorszülőképzésen azt sajátíthatták el, hogyan támogathatják, segíthetik egymást még jobban az élet több területén.

A mentorszülők autizmussal és egyéb sérüléssel élő gyermeket, fiatalt nevelő szülők, akik sorstársi segítséget nyújtanak a frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek tapasztalataik átadásával, információnyújtással.

A Down Alapítványtól érkeztek szakemberek Érdre, akik az Életfa Egyesület anyukáinak tartottak egy három alkalmas kurzust, aminek a lényege, hogy a mentorszülők – akik szintén kacifántos gyermeket nevelnek – segítséget, lelki támaszt, hasznos információkat nyújthassanak más, sorstárs szülőknek. 

A mentorszülő olyan szülő, akik maga  is érintett és  önkéntesen, ingyenesen  nyújt sorstársi segítséget  a  hozzá  fordulók  számára  autizmushoz, ADHD szindrómához, vagy a halmozottan sérült gyermekekhez  kapcsolódó kérdésekben. Meghallgatja az őt megkeresők problémáit, megosztja saját  tapasztalatait, információt  nyújt  (intézményekről, szervezetekről, fejlesztő módszerekről, támogatásokról, kedvezményekről, szakirodalomról, stb.), szükség  esetén  más  szakemberhez,  szervezethez irányítja a tanácsot kérőt.

 

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email