22_03_29_erdmost_nincskep

A vártnál kevesebben hosszabbították meg a törlesztési moratóriumot

22_03_29_erdmost_nincskep

A vártnál kevesebben hosszabbították meg a törlesztési moratóriumot

Már csak néhány napjuk maradt az anyagilag nehéz helyzetben lévő hiteladósoknak, hogy jelentkezzenek bankjuknál a törlesztési moratórium 2022. június 30-ig való meghosszabbítására.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyelőre a vártnál kevesebben hosszabbították meg a törlesztési moratóriumot, bár az MNB szerint a lakossági ügyfelek mintegy 10 százaléka jövedelme, élethelyzete alapján a sérülékeny, a törlesztés szempontjából „kifeszített” körbe tartozik. Rengetegen az utolsó percre hagyják a jelentkezést.

A kormányrendelet október 31-ig ad lehetőséget, hogy a nehéz helyzetben lévő nyugdíjasok, gyermeket nevelők vagy várók, a közszférában dolgozók, munkanélküliek és a tartós jövedelemcsökkenést elszenvedettek jelezzék, továbbra is élni kívánnak a fizetési stop lehetőségével. Mivel a hó vége hétvégére esik, a személyes nyilatkozattétel – néhány szombaton is nyitva tartó fővárosi bankfiók kivételével – október 29-ig lehetséges.

A hosszabbításról szóló nyilatkozat formanyomtatványa személyesen az ügyfél bankjának bármelyik fiókjában, internetbankon, a hitelintézet honlapján kitöltve vagy akár elektronikusan aláírt emailben is elküldhető. Postai vagy telefonos nyilatkozatra a jogszabály szerint nincs mód.

    .

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email