22_03_29_erdmost_nincskep

Látni és látszani

22_03_29_erdmost_nincskep

Látni és látszani

A Látni és látszani kampány 2021. október 25-től december 10-ig tart. A kampány célja, hogy minél szélesebb tömegek számára váljon világossá a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az őszi közlekedési balesetek egyik elsődleges oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. A járművezetők felelőssége a járművük őszi-téli felkészítése mellett a saját szemük épségének ellenőrzése, látásuk megbízhatóságának megőrzése. Időszerű ugyanakkor a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncs, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. Elengedhetetlen egy jól működő ablaktörlő, továbbá a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék és a páramentesítő használata.

A kampányban arra ösztönözzük a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel: vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék látásukat – mindezt térítésmentesen. A kampányhoz csatlakozott szervizekben a gépjárművezetők igazoló lapot kapnak, amely igazolja, hogy járművük megfelel a jogszabályokban előírtaknak. Az akcióban részt vevő optikusoknál ingyenes látásellenőrzésre van lehetőség, ahol szintén igazoló lapot kapnak a megjelentek.

Az akcióra való felhívás idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra, hiszen a közlekedésbiztonság társadalmi ügy. Ám csakis akkor lehet eredményes, ha annak fontosságát és kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri – és tesz is érte. A Látni és látszani 2021 országos közlekedésbiztonsági akciót ennek szellemében hirdetjük meg – hagyományosan az X-Meditor Kft.-vel közösen.

A kampány célja, hogy minél szélesebb tömegek számára váljon világossá a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség, és hogy a vezető látása és a vezetett gépjármű műszaki állapota és láthatósága egyaránt elválaszthatatlan összetevője a biztonságos közlekedésnek.

Az ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokról az adott szervizben kérhetnek bővebb tájékoztatást. A kampány hivatalos honlapján megtalálhatók az akcióhoz csatlakozott szervizek, optikusok, OMV-töltőállomások, továbbá szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

A rendőrség ebben az időszakban – az év egyéb időszakaihoz képest – kiemelt figyelmet fordít a forgalomban résztvevő kivilágítására, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is még fokozottabban előtérbe kerül.

A kezdeményezéshez idén is csatlakozott az OMV és a Continental. A Continental a szezonnak megfelelő gumiabroncsok használatára és azok állapotára (évjárat, profilmélység, abroncsnyomás) hívja fel a figyelmet.

Az OMV a minél magabiztosabb járművezetés kialakításához szeretne hozzájárulni, ennek érdekében a kampány ideje alatt minden megyében és a fővárosban hetente két alkalommal, 2–2 órán keresztül biztosít helyet töltőállomásain az ellenőrzésekre. A biztonságos autóvezetést támogató kiegészítő szolgáltatásokra is kiemelt figyelmet fordít az OMV: ilyen például a szélvédő- és autómosás, illetve keréknyomás-mérés lehetőségének biztosítása.

Az OMV kutakon történő ellenőrzések helyszíneit és időpontjai is a latnieslatszani honlapon találhatók. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email