22_03_29_erdmost_nincskep

Tisztelgés az érdi áldozat előtt

22_03_29_erdmost_nincskep

Tisztelgés az érdi áldozat előtt

Hagyomány már a Szövetség Értért frakcióban, hogy október 23-a előtt rendbe hozzák az '56-os forradalom ifjú érdi áldozata, Firtelmeister Sándor és édesapja sírját a Tárnoki úti temetőben. Tetlák Örs alpolgármester és Balla Imre képviselő idén is így tisztelgett a fiatal áldozat emléke előtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ’56-os forradalomnak két érdi áldozata volt. Bojó Simon (1921–1956) kenyeret szállított a szekerével, szovjet tankok borították fel, és a kórházban vérmérgezésben hunyt el. Két kicsi gyermek és özvegye maradt utána; édesanyja hamarosan belehalt a bánatba. A tizenkilenc éves Firtelmeister Sándor (1937–1956) az Érden emelt barikád környékén  nézelődött, más érdi lakosokkal együtt; mikor jöttek a szovjet tankok, és lőni kezdték a barikádot, egy lepattant szilánk eltalálta. A fiatalember azonnal életét vesztette.

Bojó Simon az Ercsi úti temetőben nyugszik, Firtelmeister Sándor és édesapja sírja pedig a Tárnoki út és a Könyves Kálmán utca sarkán fekvő régi temetőben található, és korábban nem gondozták. 2019 októbere óta Tetlák Örs alpolgármester kezdeményezésére hozzák rendbe a Szövetség Érdért frakció tagjai október 23-ára.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email