4-img_4120

Női kézi: az MTK-val csap össze az ÉRD

A válogatott szünet után október 20-án 15 órától az MTK Budapest vendégeként lép pályára a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban – a Vasas otthonában – a K&H női kézilabda liga 5. fordulójában az ÉRD. A mérkőzést az MTK Budapest YouTube csatornáján élőben közvetítik!

 

A válogatott szünet után a hétvégén már a nemzetközi porondon lépett pályára a Golovin Vlagyimir által irányított MTK Budapest, amely a török Yalikavaksport otthonában 33–24-es győzelmet aratott az Európa Liga selejtezőjének második fordulójának első mérkőzésén.

A fővárosi kék-fehérek kissé beragadtak a bajnoki nyitányon, hiszen a nyitófordulóban nem kis meglepetésre hazai környezetben egygólos vereséget szenvedtek az újonc Budaörstől. Ezután viszont Vácon már ők okoztak meglepetést a 24–23-as idegenbeli sikerükkel, amely után a Mosonmagyaróvárral egy kiélezett találkozón játszottak 33–33-as döntetlent, legutóbb pedig a bajnoki címvédő FTC-Rail Cargo Hungariát izzasztották meg a Népligetben, hiszen a Fradi csak komoly energiákat mozgósítva tudta végül 32–28-ra legyőzni Suba Sáráékat.

Az ÉRD az előzetes várakozásoknak és erőviszonyoknak megfelelően kezdett, hiszen a Vác ellen ötgólos vereséget szenvedett, amely után viszont a Mosonmagyaróvártól már kilenc, az FTC-től tizennyolc góllal kapott ki, de az Alba Fehérvár KC hazai 29–28-as legyőzése lökést adhatott Horváth Rolandéknak.

Pláne úgy, hogy a válogatott szünetet kihasználva több edzőmeccsen is összecsiszolódhatott az együttes, amely a napokban új játékossal, Bódi Bernadettel erősítette meg keretét, aki rutinjával nagy segítségére lehet az érdieknek.

A két együttes eddig tizennyolcszor találkozott egymással, amióta MTK néven fut a korábban BSE-ként is szereplő együttes. Ezek közül két barátságos mérkőzés mellett tizenhat bajnokit vívtak a csapatok, melyekből az ÉRD tizenkettőt, az MTK kettőt nyert meg két döntetlen mellett. Igaz, a fővárosi kék-fehérek legutóbbi két hazai mérkőzésükön sem kaptak ki, hiszen az előző idényben 33–33-as döntetlenre végeztek a felek az Elektromos Sportcsarnokban, azt megelőzően pedig az MTK gólzáporos meccsen győzte le 40–35-re az érdieket.

Az MTK házi góllövőlistáját Pál Tamara vezeti öt meccsen szerzett 24 góljával, de mögötte Marincsák Nikolett 19, Anna Kekezovity 15, Dakos Noémi és Koronczai Petra pedig 10-10 gólnál jár már.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban Paróczy Sára áll az élen négy meccsen lőtt 22 góljával, de tőle csak egy találattal marad el Kopecz Barbara és már Alexandra Vukajlovics is 17-szer vette be az ellenfelek kapuját.

Érdekesség, hogy az előző szezon után Érdről távozó kapus, Rutka-Győrffy Alexandra bár az NB I/B-be igazolt, jelenleg kölcsönben az MTK Budapestet erősíti, így jó ismerős kapujába köszönhetnek be az érdiek. Rutka-Győrfyn kívül pedig az érdi nevelésű Győri Barbara és Szabó Laura is pályára léphet nevelőegyesülete ellen.

Az október 20-án, 15 órától, a Vasas otthonában, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban rendezett MTK Budapest–ÉRD mérkőzést Asztalos Bence és Szalay Zoltán vezetik.

K&H női kézilabda liga, 5. forduló
10.20., 15.00:
MTK Budapest–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email