22_03_29_erdmost_nincskep

Búcsú lesz Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Búcsú lesz Tárnokon

Ezen a hétvégén rendezik meg Tárnokon a hagyományos búcsút, annak apropóján, hogy ezekben napokban tartják az 1731-37 között épült tárnoki templom névadója, a Rózsafüzér királynéja emléknapját. A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható és a templom előtti téren rendezik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A búcsú egyházi alapokon nyugvó és világiasult hagyomány egyvelege, ahol az erős alap az egyházi tan, miszerint a búcsú feltételeinek teljesítésével lehetőség adatik az Isten színe előtt a már megbocsátott bűnökért járó büntetések elengedésére.

A búcsúk elnyerésének hasznosságát VI. Pál pápa is megerősítette az Indulgentiarium doctrina kezdetű – 1967. január elsejei keltezésű – apostoli konstitúcióban: „A lelkek üdvössége rendjében a búcsú javára válik nemcsak az egyes lelkeknek, hanem az egész keresztény társadalom életének, mert figyelmeztet a bűn gonoszságára; továbbá a szeretet gyakorlására serkent, amikor az elhunyt hívek javára ajánljuk; ugyanígy felébreszti az Istennel való teljes kiengesztelődés reményét.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email