22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: első pontjaira hajt az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: első pontjaira hajt az ÉRD

Szeptember 29-én, 18 órától az Alba Fehérvár KC-t látja vendégül a válogatott szünet előtt az ÉRD Arénában a K&H női kézilabda liga negyedik fordulójában az ÉRD. Horváth Roland együttese első pontjait szerezheti meg az új idényben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két, a bajnokságot egyaránt három vereséggel kezdő együttes csap össze a női kézilabda NB I negyedik körében Érden, hiszen a sereghajtó érdiek az utolsó előtti helyezett Fehérvárt fogadják.

Az ÉRD számára nem volt túl hálás a sorsolás, hiszen a Vác ellen ötgólos vereséget szenvedett hazai pályán, majd idegenben a Mosonmagyaróvártól és ismét otthon, a Ferencvárostól is nagyarányú vereséget szenvedtek Kopecz Barbaráék, akik így a tabella utolsó helyén állnak.

Az új idényben már Boris Dvorsek által irányított Alba Fehérvárnak sem volt sokkal kedvezőbb a sorsolása, azonban az újonc Vasas elleni 26–24-es veresége a meglepetés kategóriába tartozik. Ezt azonban két tisztes helytállással feledtették, hiszen az FTC-től csupán hét, a Győrtől mindössze öt góllal kaptak ki hazai pályán.

A két együttes a nyári felkészülés során találkozott legutóbb egymással, amikor a Fejér megyeiek 32–19-re nyertek hazai környezetben.

Az FKC-hoz nyáron érkezett Balatonboglárról a fiatal balszélső, Takó Viktória, Mosonmagyaróvárról Hudák Emma és a korábban Érden is megforduló Domokos Dalma, az ukrán válogatott Tamara Smbatian, a japán irányító, Mana Ohyama, miközben Józsa Krisztián helyét a kispadon Boris Dvorsek vette át.

Az együttestől nyáron távozott többek között Temes Bernadett és a saját nevelésű szélső, Szabó-Májer Krisztina is.

Az ÉRD és a Fehérvár eddig tízszer találkoztak, amióta Alba Fehérvár KC néven szerepel a Fejér megyei együttes, ez alatt kilenc bajnokin csaptak össze az említett nyári edzőmeccs mellett. Ezek közül az ÉRD hatszor, a Fehérvár háromszor nyert.

Az eddigi találkozókból ötöt tartottak az ÉRD pályaválasztásával, s Horváth Rolandék csak legutóbbi hazai mérkőzésükön kaptak ki az FKC-tól, az azt megelőző négy meccsét egyaránt megnyerte az ÉRD.

Az ÉRD házi góllövőlistáját jelenleg Paróczy Sára vezeti négy meccsen lőtt 16 góljával, őt Kopecz Barbara 12, Alexandra Vukajlovics 10 góllal követi, de már a saját nevelésű szélső, Csáki Lilla is 8 gólnál jár az új idényben.

A fehérváriaknál ebben a mutatóban Triscsuk Krisztina vezet 10 találattal, de Smbatian és Utasi Linda is csak egy góllal van lemaradva tőle, míg Takó Viktória és Gerháth Kincső is csak kettővel.

A szeptember 29-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–Alba Fehérvár KC mérkőzést Bíró Ádám és Kiss Olivér vezeti.

K&H női kézilabda liga, 4. forduló
09.29., 18.00:
ÉRD–Alba Fehérvár KC

A mérkőzés a hatályos kormányrendelet alapján 18 éves kor felett KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL látogatható!

A védettséget igazoló kártyát és a mobilappot is elfogadják, mindkettő esetében szükségük lesz fényképes személyazonosító okmányra is. A jogszabály értelmében nem áll módukban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).

A rendezők azt kérik, segítse a munkájukat azzal, hogy a védettségi igazolványát (kártya vagy applikáció) és fényképes személyazonosító okmányát a bejárathoz érve előkészíti.

A kormányrendelet alapján a mérkőzésre való belépést 18 éves kor felett kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek, illetve a felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek számára tudják biztosítani.

A védettségi igazolvány ellenőrzésével a beléptetési idők megnövekedhet, ezért kérik, érkezzen időben!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email