img_4890

Ökölvívás: két ezüstérmet szereztek az érdiek

Két ezüstérmet szereztek az Érdi Box Klub ökölvívói a Bükön rendezett ifjúsági országos bajnokságon. Az ÉBK-tól 75 kilogrammban Szigetvári Bendegúz, a nőknél 63 kilogrammban Bicskei Doroti is második helyen végzett, míg Sipos Richárd ob-ja sérülés miatt az első fordulóban véget ért.

Nem indult jól az ifjúsági ökölvívó országos bajnokság az Érdi Box Klub szempontjából, hiszen először a 67 kilogrammos súlycsoportban Sipos Richárd lépett szorítóba a nyíregyházi Petrimán Patrik ellen.

Bár az első menet kiegyenlített küzdelmet hozott, a második menetet pedig – Dobrádi Zsolt vezetőedző véleménye szerint – nagy tempóban kezdte, de egy ütéskombináció védésénél Sipos könyöke megsérült, ezért idő előtt félbe kellett szakítani a mérkőzést.

Mint a vezetőedző lapunknak elmondta, Sipos sérülése nem súlyos, csupán néhány nap pihentetésre szorul. A mérkőzéssel kapcsolatban hozzátette, azért is sajnálják a sérülést, mert nagyon szoros mérkőzést vívtak.

A 75 kilogrammosoknál induló Szigetvári Bendegúznak bár egyértelmű célja volt az aranyérem és a szombathelyi Teleki Brendont egyhangú pontozással legyőzve a döntőbe is bejutott, de itt már megosztott pontozással kikapott a Madárfészek Akadémia/Újpest öklözőjétől, Simon Márkótól.

„Bendivel úgy indultunk ezen a magyar bajnokságon, hogy mindenképpen meg kell nyernie, hiszen idén világbajnokságon is járt, de hozzá kell tennem, hogy az Énekes István Emlékversenyen egy hasonlóan szoros mérkőzésen már kikapott mostani ellenfelétől. Most jobb formában indult és az első meccsén nagyon szép ökölvívást mutatott be és nem is tartott sokáig a mérkőzés, mert sok testütéssel hamar véget vetett neki. A döntő szoros volt, sok fogással, szabálytalansággal, de sajnos a bírók hajszállal az ellenfelét látták jobbnak”

– fogalmazott Dobrádi Zsolt, hozzátéve, hogy a magyar bajnoki cím elmulasztásával Szigetvári így nem vehet részt az októberi korosztályos Európa-bajnokságon.

Bicskei Dorotinak a 63 kilogrammos lányoknál egy ellenfele volt, így a kőbányai Gurubi Dóra ellen döntőzött és bár jó teljesítményt nyújtott, végül Gurubié lett az aranyérem.

„Az első menet szoros volt, a másodikban pedig Dorotinak volt egy nagyon szép ritmusváltása, de ezután bekapott egy tiszta, de nem igazán nagy ütést és egy kicsit hátradőlt a feje, amely miatt a bíró már rászámolt, majd ezután bekapott még egyet ugyanoda és a bíró beszüntette a mérkőzést. Szerintem lehetett volna még folytatni, ezért nem is értettük, mi történhetett”

– osztotta meg az Érdi Box Klub vezetőedzője.

Dobrádi Zsolt előzetesen mindhárom versenyzőjétől érmet várt az országos bajnokságon, s bár ebből kettő összejött ebből, de maradt bennük hiányérzet, legfőképp amiatt, mert kevesen indultak a magyar bajnokságon és jobb lett volna, ha minél több mérkőzést vívnak az ökölvívók.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email