22_03_29_erdmost_nincskep

Fenntarthatóság, pár egyszerű praktikával

22_03_29_erdmost_nincskep

Fenntarthatóság, pár egyszerű praktikával

Ha túl sok van, az a baj, ha túl kevés, akkor az - a vízgazdálkodás korunk egyik fontos kérdésévé vált. Otthonunkban mi is sokat tehetünk, már csak azzal is, ha felfogjuk és hasznosítjuk az esővizet. Törökbálint most ezzel kapcsolatos játékot hirdetett, a jó megfejtők jutalma egy-egy esővízgyűjtő.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha a vízre, mint éghajlati elemre gondolunk, napjainkban a veszély, válság szavak jutnak először eszünkbe. Ha túl sok van azért, ha nincs, akkor azért. A szélsőséges időjárási körülményekre a víz nagyon érzékeny. Árvíz, aszály, szennyeződő vízkészletek – ezekkel a fogalmakkal még a védett Kárpát-medencében is mindennap találkozunk. A települési vízmegtartással sok szakember foglalkozik, számos megközelítésben sok módszer áll rendelkezésre. Fontos, hogy felismerjük, mi is tehetünk valamit, háztartási léptékben is. Mert az óceán is cseppekből áll – hangsúlyozzák Törökbálint város honlapján, amelyen arra buzdítják az olvasókat, hogy ismerkedjenek meg a házi vízmegtartó praktikákkal. 

Az alábbi linken olvassanak a témáról, majd válaszoljanak a kvízkérdésekre! A helyes válaszokat adók között 60 db 310 literes zárt, szűrővel és csappal ellátott esővízgyűjtőt oszt ki a város (a jelentkezés sorrendjében).

  • A kitölthető PDF formátumú KVÍZ dokumentumot először le kell tölteni a számítógépre, ott ki lehet tölteni, majd mentsük el, és küldjük el a fokertesz@torokbalint.hu e-mail címre.
  • A kvíz kitöltésében 18. életévüket betöltött, törökbálinti lakcímkártyával rendelkező emberek vehetnek részt.
  • Ingyenes esővízgyűjtő edényt az első hatvan (elérhetőséget tartalmazó) jelentkezőnek tudnak biztosítani.
  • Az esővízgyűjtő edények átvételének időpontjáról az érintetteket tájékoztatni fogjuk.
  • Az esővízgyűjtő edények átvételének feltétele a törökbálinti lakcímkártya felmutatása.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email