22_03_29_erdmost_nincskep

Embercsempészés gyanusítottjai karamboloztak az M0-áson

22_03_29_erdmost_nincskep

Embercsempészés gyanusítottjai karamboloztak az M0-áson

Két migránsokat szállító autó haladt az M0-ás autóúton, amikor a járművek karamboloztak. Utasaik elfutottak, a sofőröket viszont elfogták a rendőrök. A gyanúsítottakat letartóztatta a bíróság. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt indított eljárást

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2021. augusztus végén szír és afgán menekültek pénzért cserébe, embercsempészek segítségével jutottak el Szerbiába. Ott ígéretet kaptak arra, hogy további összegekért elvezetik őket Magyarországra, ahol a határkerítést létrákkal tudják majd átmászni. 2021. szeptember 1-jén összesen 14 migráns jutott be így Magyarország területére, ahol két gépkocsi várt rájuk. A járműveket a terheltek vezették, akik készpénzért vállalták el az utasok Ausztriába szállítását. 2021. szeptember 2-án az autók az M0-ás úton haladtak. Amikor az egyik autó sofőrje forgalmirend-változás miatt fékezett, a mögötte haladó kocsi nekiütközött. A karambol miatt megálltak, majd az utastérből az illegális bevándorló személyek elszaladtak.

Ezt megelőzően, még 2021. június 6-án az egyik gyanúsított az M1-es autópályán közlekedett. Járművében 4 szír állampolgárt – fejenként 100 euróért cserébe – szállított Ausztriába, ezáltal segítséget nyújtva nekik az országhatár átlépéséhez.

Mivel a gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekményt bűntársaikkal követték el, ezért velük összebeszélve a bizonyítást nehezíthetik. Mindemellett egy szervezett hálózat tagjaiként, szabadlábon hagyásuk esetén újabb hasonló bűncselekményt követhetnek el. Továbbá az ügyészi indítvány szerint a terhükre rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlya miatt – az esetleges szökésüket, elrejtőzésüket veszélyét megakadályozva – a jelenlétük csak a letartóztatásukkal biztosítható.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. október 3-ig.

A döntést az ügyész és a terheltek tudomásul vették. Mivel a védő nem volt jelen, neki fellebbezésre 5 munkanap áll rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email