muszerautomatika_210831

Fél év haladékot kapott Érd a 450 millió kifizetésére

Elfogadta a város kérelmét a megyei kormányhivatal, így legkorábban jövő februárban kell kifizetni a Műszer Automatika pénzét.

Néhány hónapra fellélegezhet Érd: a Pest Megyei Kormányhivatal 6 hónapra, de legfeljebb 2022. február végéig felfüggesztette annak a hatalmas pénzösszegnek a kifizetését, amelyet a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikával szemben elvesztett per miatt kell kifizetnie a városnak. A cég egy évtizede követel kártalanítást, amiért az előző önkormányzat a korábbi megállapodás ellenére átsorolta az építkezésre szánt területet, így a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika nem valósíthatta meg a tervezett ipari beruházását az Ercsi úti focipálya mögötti területen. Az ügy megjárta a kormányhivatalt, a bíróságokat, a Kúriát – mindenhol az volt a verdikt, hogy az önkormányzatnak fizetnie kell, a kártalanításon túl a rendkívül magas késedelmi kamatokat is (ez az összeg nagyobb, mint a kártalanításé). A Pest Megyei Kormányhivatal pedig a Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika kérelme nyomán elrendelte a végrehajtási eljárást – hangzott el a közgyűlés augusztus 30-ai, rendkívüli ülésén. 

Ezt függesztette most fel a város kérésére a Kormányhivatal. 

„Reméltük, hogy kérésünket pozitívan bírálják el, a város költségvetése nem bírna el egy ekkora összeget

– mondta az ÉrdMost-nak Csőzik László polgármester. –

Ugyanakkor ezt a pénzt ki kell fizetni, erről a bíróság döntött. Az egész ügy jól mutatja a T. Mészáros András vezette önkormányzat felelőtlenségét és nemtörődömségét. A közgyűlésen is nyilvánvalóvá vált, hogy minden lelkiismeretfurdalás nélkül tolja rá a városra ezt a hatalmas bírságot, amely egyértelműen az ő sértettsége és hisztije miatt keletkezett. Mi mindent megteszünk, hogy mentesítsük az érdieket az előző városvezetés által okozott több százmilliós kár megfizetésétől, a közgyűlés ezért kért rendkívüli támogatást a kormánytól. És bár az Érdi Fidesz képviselői ezt nem szavazták meg, bízom benne, hogy felébred a lelkiismeretük, és legalább segítenek a károk enyhítésében”

– fogalmazott a polgármester. 

A keddi közgyűlés egyébként Lengyel Péter frakcióvezető módosításával fogadta el a javaslatot. Eszerint felkérik Aradszki András országgyűlési képviselőt, hogy erejét, tudását és kapcsolati rendszerét vesse be annak érdekében, hogy ezt az összeget a Bel-, valamint a Pénzügyminisztérium megítélje a városnak.

További cikkeink

További cikkeink

Erős a balatoni forgalom az M7-es autópályán a fővárosból kifelé. Érd és Kápolnásnyék között telített sávokban lehet autózni, szakaszosan torlódnak a járművek.

Reneszánszukat élik a bolhapiacok, garázsvásárok, és nem kell különösebb tudomány, hogy rájöjjünk, miért: egyrészt a kincskeresés izgalma, másrészt a tárgyak kézzelfoghatósága miatt, a siker

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email