22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: nemzetközi mezőnyben mérették meg magukat

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: nemzetközi mezőnyben mérették meg magukat

A tavaszi hazai versenyek után az ősz egy nemzetközi megmérettetéssel, a Budapest Opennel kezdődött az Érdi Torna Club akrobatikus tornászainak, akik viszont emellett csak szeptember második felében Prágában tudnak indulni nemzetközi viadalon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eredetileg már 2020-ban jelentősen átalakult volna az akrobatikus tornászok versenyszezonja, de a pandémia miatt végül csak 2021-re sikerült megváltoztatni a lebonyolítást. Tavasszal viszont már az összes pontszerzőt és az országos döntőt is megrendezték, ahol az érdiek két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

A nyár pedig a szokásos edzőtáborozással telt, hiszen az ÉTC készült az őszi nemzetközi viadalokra, de a pandémia miatt végül ezek száma jelentősen megcsappant és az érdiek is csak a Budapest Openen, illetve terveik szerint szeptemberben Prágában tudják megméretni magukat.

A fővárosi eseményen még a hazai versenyeken szereplő egységek indultak, de nemzetközi szinten már csak a youth vagy az annál idősebb korosztályok indulhattak, de az ÉTC-t így is öt egység képviselte.

A youth hármasoknál Sárdi Borbála, Bednarik Léna és Jedzinák Bernadett triója új gyakorlattal is remekül szerepelt és a nyolcas döntőben negyedik helyen végeztek.

A vegyespárosoknál Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse a magyar bajnokságon nyújtott gyakorlatával a nemzetközi eseményen is aranyérmesek lettek – ráadásul magas pontszámmal érték el ezt.

Mint említettük, a youthnál fiatalabb korosztályok nem vehettek volna részt, de az érdiek serdülő párosa, Németh Sára és Tóth Enikő gyakorlataiba új elemeket építettek, hogy a youth korosztályban is elindulhassanak, de a selejtezőben rontottak egyet, emiatt nem jutottak döntőbe.

Ellenben a 11-16-os korosztályban a vegyespárosoknál Schumann Márton és Dávid Fruzsina kettőse szép gyakorlattal végzett negyedik helyen, míg Balogh Dorka és Veres Vica párosa utóbbi sérülése miatt közel egy év után versenyzett újra és a selejtezőből ötödik helyen jutottak fináléba, ott viszont egy rontás miatt a nyolcadik helyre csúsztak le.

Mint Baloghné Papp Ildikótól, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, sokaknak a Budapest Opennel nem csak elkezdődött, hanem véget is ért az őszi versenyidőszak, hiszen a prágai viadalon csak úgy tudnak elindulni, ha a sportolók (és szüleik) önköltségen fedezik az utazást, a szállást, a nevezést és az ellátást.

„Úgy gondolják, hogy aki tud, az induljon el nemzetközi versenyeken, de a legnagyobb gond, hogy a legtöbb nemzetközi versenyt lemondták a vírushelyzet miatt, úgyhogy úgy néz ki, hogy szeptember 18-án Prágában még megtartják a versenyt, amin próbálunk elindulni, de ha minden igaz, akkor csak két egységet tudunk elindítani”

– fogalmazott Baloghné Papp Ildikó.

A szakosztályvezető beszámolt arról is, ősszel már megkezdik a felkészülést a következő idényre, hiszen a tervek szerint már 2022 januárjában lesz hazai pontszerző verseny, amire készen kell állniuk az egységeknek. Baloghné Papp Ildikó hozzátette, az egységekben ezúttal várhatóan nem lesznek akkora változások, mint az előző években, de még nem körvonalazódott, pontosan milyen változások lesznek.

Az Érdi Torna Club eredményei a Budapest Openen
youth hármas: 
Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett 4. hely
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1. hely
youth páros: Németh Sára–Tóth Enikő nem jutottak döntőbe
11-16 vegyespáros: Schumann Márton–Dávid Fruzsina 4. hely
11-16 páros: Balogh Dorka–Veres Vica 8. hely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email