22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: így szerepeltek az ob-döntőn az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: így szerepeltek az ob-döntőn az érdiek

Hétvégén a Központi Tornacsarnok adott otthont az akrobatikus tornászok országos döntőjének, ahol az Érdi Torna Clubot nyolc egység képviselte, s ők két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eredetileg tíz egységgel kezdte meg a felkészülést a 2021-es versenyidőszakra az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya, de sérülések miatt Biksi Lili, Pohly Korina és Katona Flóra gyermek hármasa, illetve Balogh Dorka és Veres Vica 11-16-os párosa is visszalépni kényszerült.

Az ÉTC dolgát tovább nehezítette, hogy a járványhelyzet miatt nem edzhetett a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, amikor pedig volt rá lehetősége, akkor is csak heti két edzést tudott tartani a szakvezetés.

A pontszerző versenyek el is indultak márciusban, de az első után a többit májusra halasztották, így abban a hónapban szinte minden hétvégén versenyeztek az akrobatikus tornászok.

„Viszonylag sikeresen vettük az akadályokat, nyolc egységünk versenyezhetett májusban és mindnek sikerült bejutnia az ob-döntőre”

– kezdett bele Baloghné Papp Ildikó, hozzátéve, a fináléba való kvalifikáció annak is köszönhető, hogy ezúttal a mezőny is kisebb volt.

„A gyerekekkel meg voltam elégedve, mert kevés egyesület volt, amelynek ennyire le kellett volna állnia az edzésekkel, mint nekünk. De versenyről versenyre láttam a gyerekek gyakorlatában a fejlődést és nekem ez volt a legfontosabb. Még ha tudtuk is, hogy nem fognak dobogós helyezést elérni, de igyekeztünk azon lenni, hogy a gyakorlatok egyre jobbak legyenek és ezt az ob-ra sikerült is elérnünk”

– tette hozzá az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője.

Merthogy az Érdi Torna Club egységei közül az erre az évre összeálló Szloszjár Ajsa–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge újonc hármas magyar bajnoki címet szerzett, ahogy a youth vegyespárosoknál Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse is. Utóbbiak mögött az ÉTC-ből ezüstérmes lett Aranyosi Zselyke és Verbinyecz Dániel párosa is.

Németh Sára és Tóth Enikő abszolút újonc, a versenyzést csak idén elkezdő kettőse is remekelt, hiszen a serdülők között egy kis rontás után is bronzérmet szerzett, ahogy a 11-16-os korosztályban induló vegyespáros, Schuman Mártonnal és Dávid Fruzsinával szintén a dobogó legalsó fokára állhatott.

Rajtuk kívül a youth hármasoknál Sárdi Borbála, Bednarik Léna és Jedzinák Bernadett triója negyedik helyen, Katona Lilla és Kozma Dorottya gyermek párosa és Svigruha Lili, Pelczel-Nagy Eszter és Gerzanics Csenge hármasa pedig a 11-16-os korosztályban lett ötödik.

Mint Baloghné Papp Ildikó elmondta, egyelőre nem tudják hogyan alakul a következő időszak, mert vannak egységek, akikkel az őszre tervezett nemzetközi versenyekre és az augusztus végi budapesti nemzetközire készülnek. Beszélt arról is, vannak olyan párosok és hármasok, melyek viszont idén már nem versenyeznek, így többen már a következő évre is el tudják kezdeni a gyakorlást. A szakosztályvezető ismertette azt is, a közeljövőben jelentős változások lehetnek a korosztályok besorolását illetően, amely szintén megnehezíti az egységek közös munkáját.

Mint kitért rá, a korosztályok szűkítésére azért van szükség, mert több kategóriában alacsony az indulók létszáma, de ez a korosztályos átstruktúrálásával megváltozhat.

Eredmények, Érdi Torna Club, akrobatikus torna országos döntő, Központi Tornacsarnok
újonc hármas: 
Szloszjár Ajsa–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge 1. hely
gyermek páros: Katona Lilla–Kozma Dorottya 5. hely
serdülő páros: Németh Sára–Tóth Enikő 3. hely
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1. hely, Aranyosi Zselyke–Verbinyecz Dániel 2. hely
youth hármas: Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett 4. hely
11-16 vegyespáros: Schumann Márton – Dávid Fruzsina 3. hely
11-16 hármas: Svigruha Lili–Pelczel-Nagy Eszter–Gerzanics Csenge 5. hely

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email