22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: így vágott neki az új idénynek az érdi utánpótlás

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: így vágott neki az új idénynek az érdi utánpótlás

Az új szezontól kezdődően körzetközpontként folytatja munkáját az Érdi VSE utánpótlása, amely tíz korosztályban indított labdarúgócsapatot, de többen egészéves futsalbajnokságban is megméretik magukat. A részletekről Ebedli Zoltán, utánpótlásvezetővel beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Ebedli Zoltán a klub honlapján elmondta, a legnagyobb változások a Bozsik-programban szereplő korosztályoknál lesznek, hiszen az egyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség új koncepciója alapján körzetközponti feladatokat lát el, emellett a nagypályásoknál annyi változás volt, hogy U13-as, U14-es, U16-os és U19-es korosztályban indítanak csapatot.

Mint az Érdi VSE utánpótlás-vezetője kifejtette, a körzetközponttá válás miatt az összes Bozsik-tornát és fesztivált az Ercsi úti Sporttelepen rendezik, illetve lesz egy kiválasztási program is, melynek célja, hogy a grassroots csapatokból kell kiválogatni a tehetségeket, akiknek külön kiválasztó edzést kell tartaniuk és gondoskodniuk a felfelé áramoltatásról.

Ebedli Zoltán kiemelte, remélik, a grassroots egyesületek is együttműködőek lesznek és ahogy az MLSZ előírja és elvárja, úgy fog működni ez a program, aminek köszönhetően a bujtatott tehetségeket nem tudják elrejteni a kisebb klubok a nagyobbak elől.

Az Ovifoci Programmal kapcsolatban kitért rá, már sokan az U7-es korosztályban pallérozódnak, de ha a helyzet engedi – és jelen állás szerint engedi – akkor a program folytatódik és ismét tudnak foglalkozásokat tartani az érdi óvodákban.

Az utánpótlás-vezető beszélt továbbá arról is, hogy a Bozsik-fesztiválok mellett az U8-as, U9-es és U10-es korosztályok egészéves futsalbajnokságban is indulnak, de emellett ők és a nagyobbak is elindulnak majd a téli futsalhétvégék sorozatban is, míg a felnőtt futsalcsapat új partnermegállapodást kötött a Szent István Sportegyesülettel. Ez az együttes az NB III-as regionális bajnokságban indul, ahol fő cél, hogy feljussanak a másodosztályba.

Ebedli Zoltán beszámolt róla, az Érdi VSE-től a nyáron három edző távozott, az új idényben viszont minden csapatnak külön edzője van, így tizenegy fős szakmai stábbal kezdték az új idényt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email