22_03_29_erdmost_nincskep

Tánc: már készülnek az őszi idényre

22_03_29_erdmost_nincskep

Tánc: már készülnek az őszi idényre

Nyáron edzőtáboroztak és az ősz rangos versenyeire készültek a Masters SE akrobatikus rock’n’rollosai, akik szeptembertől elkezdhetik a tanfolyamokat a haladó és versenyző kategóriákban, de kezdő táncosokat is újra fogadnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Masters SE honlapjának Sárdi Anita klubelnök elmondta szeptembertől elkezdhetik a tanfolyamokat mind a haladó, mind a versenyző kategóriákban, és a kezdő táncosok is jöhetnek újra táncolni. Igaz, a nyáron sem volt megállás, az egyesület edzőtáborokat és napközis táborokat szervezett Diósdon, Őrmezőn, továbbá az agárdi Viking Hotelben. A célkeresztben természetesen már az idei szezon volt.

Sárdi Anita arról is beszélt, a pandémia alatt nagyon sokan hagyták abba az aktív sportolást és bár május óta visszatértek a haladók, akikkel fel tudták tölteni a csapatokat, de a versenyzőknek még ismerkedniük kell a koreográfiákkal.

„A szezon, ahogy az iskola kezdődik szeptember elsejével nálunk is beindul. Jönnek az új tanfolyamaink, de a haladó és a versenyző táncosokkal már elkezdtük az edzéseket, a kezdők pedig eljöhetnek egy-egy bemutató órára. Mivel az utóbbi időben alig sportolhattak a fiatalok minden érdi iskolában, Diósdon, Tárnokon, Martonvásáron, Sóskúton és Pusztazámoron lesznek tanfolyamaink, melyekre ugyanúgy az óvodásokat is várjuk, mivel lesz több óvodás tanfolyamunk is”

– fogalmazott Sárdi Anita.

Ami a versenynaptárt illeti, úgy fest, sok viadalon ott lehetnek a Masters táncosai. Szeptember 26-án például egy összevont országos versennyel kezdenek, ahol minden korosztályban, a formációsoknak és a párosoknak is lesz lehetőségük megküzdeni a helyezésekért. Októbertől három területi és négy országos viadalt tartanak, ezek mellett pedig világversenyeket is.

„Abban bízunk, hogy lesz olyan párosunk, formációnk, amely eljut majd oda is. Az elmúlt évben csak online világkupák voltak, mivel a pandémia eléggé megtépázta a versenyprogramot. Ezt annyira nem szerették a gyerekek, nehéz volt, teljesen más, mint élőben”

– emelte ki Sárdi Anita.

A Masters Akrobatikus Rock and Roll Sportegyesület több mint ötszáz sportolót mozgat meg számos korosztályban, rengeteg, a szakmájában elismert edzővel. Sárdi Anita célja, hogy visszatérjenek azok, akik abbahagyták, illetve ismét haladják meg a félszázas létszámot. Meg szeretnék győzni a szülőket, hogy járassák gyermeküket tanfolyamaikra, melyeken mai slágerekre táncolhatnak. Választhatnak, hogy formációban, vagy párosban versenyeznek, és nem utolsó sorban ez a mozgásforma nagyon pörgős, dinamikus. Emellett vonzó lehet az érdeklődők számára, hogy egy-egy iskolán belül, helyben járhatnak foglalkozásokra. Az is fontos szempont lehet, hogy akár világversenyekre is eljuthatnak a táncosok, valamint a sportággal fejlődik a mozgáskoordinációjuk és a térlátásuk.

A Masters rendezvényszervezői szerepben is igen komoly tapasztalattal bír. Októberben országos verseny szervezése vár rájuk az Érd Arénában, novemberben pedig lesz egy Masters háziverseny, amire már nagyon készülnek. Az év végén jön majd a karácsonyi gála, amelyet minden évben megszerveznek, és most is szeretnék megtartani.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email