210827_erd_vasas_6

Női kézi: ikszelt az újonccal a főpróbán az ÉRD

Fordulatos mérkőzésen gyenge kezdés után öt góllal is vezetett az újonc Vasas SC ellen az ÉRD női kézilabdacsapata, de Horváth Roland sérülésektől sújtott együttese nem bírta a végjátékot és utolsó nyári edzőmeccsén 24-24-es döntetlent játszott.

A Váci NKSE elleni szeptemberi bajnoki rajt előtt utolsó edzőmeccsét az NB I-be visszajutó Vasas SC ellen vívta az ÉRD Arénában az ÉRD női kézilabdacsapata. Horváth Roland vezetőedzőnek nem volt egyszerű dolga, hiszen az eddig is maródi Fekete Bozsana, Király Réka, Mézes Laura trió mellé a hét közben újabb szélső, Zimek Krisztina is csatlakozott, de az angyalföldiek ellen Hadfi Grétára, Sztankovics Rékára és Mód Noémire sem számíthatott.

A találkozó nehezen indult be,mindkét csapat sok lövést hibázott, de a Vasas már az első percekben több hétméterest is értékesített és 4-1-re lépett meg, Horváth Rolandnak pedig már a nyolcadik percben időt kellett kérnie. De ez sem segített, a fővárosi piros-kékek 6-1-re növelték előnyüket. 

Az ÉRD szekerét Kopecz Barbara aztán csak berúgta, miután két gyors góljával visszajöttek a hazaiak 7-5-re. Bár a Vasas megint meg tudott lépni öt gólra, a félidő hajrájában egyre jobban összeállt az ÉRD védekezése és Kántor Kamilla védéseinek köszönhetően a félidő utolsó 11 percében gólt sem kaptak a hazaiak, miközben nyolcat lőttek, ezzel már a szünetre megfordították az állást (13-10).

A térfélcserét követően is kitartott az ÉRD lendülete, miközben Györkös Rebeka védései mellett támadásban is egyre jobban megtalálták a réseket Alexandra Vukajlovicsék, de Horváth Rolandnak főhetett a feje, mert a 37. percben újabb játékos, ezúttal Szabó Kitti jelentett sérültet, de később visszatérhetett a pályára.

Az ÉRD játéka azonban ezidőtájt kissé megakadt, ezt pedig kihasználta a Vasas, amely Marija Agbaba újabb hétméteresével egyenlített (19-19).

Innentől kezdve pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok és bár sokáig az ÉRD diktálta a tempót és játszott többet előnyben, de az utolsó percekben Gercsó Nóra védései mellett az emberelőnyöket is jól használta ki a Vasas, végül 24-24-es döntetlennel zártak a csapatok.

 

Felkészülési mérkőzés
ÉRD – Vasas SC 24-24 (13-10)
ÉRD Aréna, 100 néző.
ÉRD: Györkös – Csáki 1, Vukajlovics 5, Szabó K. 3, Paróczy 2, Kopecz 9, Abilda 1
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Kóka 2, Kiss D. Zs. 1, Monori, Landi
Vezetőedző: Horváth Roland
Vasas SC: Zsigmond P. – Imrei 1, M. Agbaba 9, Kajdon 3, Faragó L., Speth 1, Oláh K. 2
Csere: Gercsó (kapus), Pénzes 1, Szilovics 1, Szatmári 2, Hadnagy 2, Kovács N. 1, Ács, Ludvig 1, Sárkány
Vezetőedző: Penszki Gergely
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1-1. 12. p.: 1-6. 17. p.: 5-7. 19. p.: 5-10. 22. p.: 8-10. 28. p.: 11-10. 35. p.: 16-11. 44. p.: 18-16. 49. p.: 19-19. 55. p.: 22-22.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email