22_03_29_erdmost_nincskep

Rendőrök segítik a biztonságos sulikezdést

22_03_29_erdmost_nincskep

Rendőrök segítik a biztonságos sulikezdést

2021. szeptember 1-jén kezdődik a 2021/22-es tanév, amely előtt a rendőrség jótanácsokkal szolgál, mire figyeljünk iskolába menet, illetve az iskolában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Pest Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának közleménye részletezi, bár a tanév kezdetével új és régi barátok találnak újra egymásra, az óvatosság és az odafigyelés a régi marad.

A rendőrök felhívják a figyelmet, iskolába menet és hazafelé is kötelező a közlekedési szabályok betartása. A tanulók közlekedjenek olyan útvonalon, melyet már bejártak szüleikkel és amelyen nem lesz elhagyatott, kihalt rész. Érdemes a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat választani.

A tanulók értékeiket ne tartsák szem előtt, hiszen azok szemet szúrhatnak a rossz szándékú embereknek.

Fontos, hogy a diákok ismerjék szüleik elérhetőségeit, hiszen ha gond adódik, őket kell elérni. Felhívják a gyermekek figyelmét, ha később indulnak haza az iskolából, értesítsék róla szüleiket.

„Soha ne szállj be idegen autójába, ne kísérj el senkit még rövid ideig se csak azért, mert például megmutatsz neki egy útvonalat”

– emelte ki a rendőrség.

Azt is hangsúlyozzák, az erőszak soha nem old meg problémát!

„Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert sem tettleg, sem szavakkal vagy az interneten bántani, megalázni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek” – húzták alá, kiemelve, az interneten nem minden és nem mindenki az, aminek/akinek látszik. Hasznos dolog, de nagyon sok veszélyt is rejt. „Légy óvatos a közösségi oldalak használatával. Soha ne add meg a neved, a címed, a személyes adataidat, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak. Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé”

– írja közleményében a Pest Megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email