22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán még lehet jelentkezni a 12 év felettiek iskolai oltására

22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán még lehet jelentkezni a 12 év felettiek iskolai oltására

Jelenléti oktatásra készül a kormány az új tanévben, mert a koronavírus-járvány jelenlegi helyzete ezt lehetővé teszi - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin elmondta: jövő hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken kampányszerű oltást szerveznek a 12 év felettieknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az oltást Pfizer-vakcinával végzik köznevelési intézményekben, és a kampányba az iskolaorvosok, iskolai védőnők bevonását is indokoltnak látják. A szülőknek az oltásra irányuló igényüket szerdáig kell jelezniük, hogy látható legyen, mennyi oltóanyagra van szükség – tette hozzá.

A miniszter tudatta: módosították a közétkeztetés szabályait, így a speciális igényű gyerekeknek garantálják a megfelelő ételt, feltüntetik például az adott étel szénhidráttartalmát, és lehetőséget biztosítanak az otthonról hozott étel hűtésére és melegítésére.

Novák Katalin beszámolt arról is, hogy a kormány bővíti a családi bölcsődék férőhelyeit: azok maximális csoportlétszáma állami forrásból 7-ről 8 gyermekre emelkedik.

Beszélt arról is, hogy a tanévkezdéssel járó anyagi terhek csökkentéséért a szeptemberi családtámogatásokat – családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), gyermeknevelési támogatás (gyet) – előrehozottan küldik meg az érintetteknek. A postai kézbesítés kedden elkezdődött, a bankszámlákra pedig szerdán érkeznek majd meg a támogatások – fűzte hozzá.
 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email