22_03_29_erdmost_nincskep

Tehetséggondozó és esélyteremtő ösztöndíjak érdieknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Tehetséggondozó és esélyteremtő ösztöndíjak érdieknek

Szeptember 17-ig lehet pályázni az Érd Megyei Jogú Város által kiírt Tehetséggondozó Ösztöndíjra és Esélyteremtő Ösztöndíjra. Mindkét pályázat esetében a pályázó 10 hónapon keresztül 5-20 ezer forint közötti ösztöndíjat kaphat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése azzal a céllal hozta létre a két ösztöndíjat, hogy tehetséges érdi tanulók alap- és középfokú oktatását segítse, hogy közülük sokan a város képzett szakembereivé váljanak.

Mint a város honlapján található pályázatban részletezik, az ösztöndíjak elnyerésének feltétele, hogy a pályázó nappali tagozaton, államilag elismert hazai vagy külföldi nevelési oktatási intézményben alap-, illetve középfokú tanulmányokat folytat, Érd Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakóhellyel rendelkezik, illetve a Tehetséggondozó Ösztöndíj esetében tanulmányi eredménye a pályázat benyújtását megelőző tanévben kimagasló, de legalább a 4,5-ös tanulmányi átlagot elért.

Az Esélyteremtő Ösztöndíj esetében szintén feltétel az alap- vagy középfokú tanulmány és az érdi lakhely, de ezek mellett itt 3,5-ös tanulmányi átlag, jó vagy példás magatartás is szükséges, illetve nem lehet igazolatlan hiányzása a pályázónak.

A Tehetséggondozó Ösztöndíjat hatodik évfolyamtól kezdődően kaphatják meg a diákok, míg az Esélyteremtő Ösztöndíjat a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek, családba fogadottak, átmeneti nevelésben részesülők, védelembe vettek, ideiglenes hatállyal elhelyezettek és utógondozói ellátásban részesülők vehetik igénybe.

A Tehetséggondozó Ösztöndíj pályázatának részletei ide kattintva, az Esélyteremtő Ösztöndíj pályázata pedig ide kattintva érhető el!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email