22_03_29_erdmost_nincskep

Őket díjazták Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Őket díjazták Törökbálinton

Augusztus 20-án Törökbálint képviselő-testülete Egervári László részére átadta a Törökbálintért Emlékplakettet, míg Lantosi Istvánné Nóra és Izsák Dávid Pál a Pedagógus Naphoz kötődő Volf György-díjat vehetett át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a torokbalint.hu-n részletezik, a Törökbálintért Emlékplakettet kiérdemlő Egervári László végzettségét tekintve vegyipari üzemszervező mérnök, de szerteágazó tevékenysége nélkül a város közélete elképzelhetetlen lenne, hiszen a 2000-es évek elején aktív részese volt a Kárpát-medencei Magyarokért Egyesület és a törökbálinti Polgári Kör megalapításában, emellett adományokat gyűjtött a székelyudvarhelyi árvízkárok enyhítésére, évről évre ruhagyűjtést szervez és segített a Török Bálint-szobor felállításában, de a határon túli, délvidéki magyarokat is segíti, emellett pedig a Törökbálint Sportközpont felügyelő bizottságának vezetője.

2021-ben Lantosi Ivánné, Nóra és Izsák Dávid Pál kapták meg a Pedagógus Naphoz kapcsolódó Volf György-díjat.

Lantosi Istvánné, Nóra tanító, drámapedagógus, drámajáték-vezető, író, szerkesztő. A Zimándy iskolában 1996-tól 2020-ig végezte áldásos tevékenységét. Mint a torokbalint.hu-n részletezik, hitvallása, hogy a tanítás során a gyermekek egyéniségéhez kell igazodni – motiválni, bátorítani kell őket. Az olvasás szeretetét, az irodalom világát sokszor színházi és bábszínházi élményeken, filmeken keresztül vagy egy-egy kirándulás alkalmával vitte közelebb az osztályaiban tanulókhoz.

Az iskolában mesekönyvet szerkesztett, meseíró szakköröket és foglalkozásokat tartott, de szervezett író-olvasó találkozókat, tartott gyermekpedagógiai és művészetpedagógiai témákban konferencia-előadásokat.

2014-ben „Az öreg kút meséi” címmel szerkesztett antológiát.

Egy időben szerkesztette a törökbálinti újság kultúra részét, és körülbelül 10 éve ír novellákat, elsősorban kisprózában alkot. Sőt, mindemellett tanulja is az írást, gyakorol, folyamatosan képzi magát.

Szorosan együttműködik a törökbálinti művészekkel. Az idei évben a Téltáncoltató c. antológiában 2 novellája is megjelent.

Munkáját 4 irodalmi díjjal is elismerték, 2020-ban pedig prof. dr. Kásler Miklós miniszter úr Pedagógus szolgálati emlékérmet adományozott a számára.

Izsák Dávid Pál matematika-fizika és német nyelv szakos tanár, mesterpedagógus. 24 éve erősíti a Zimándy Ignác Általános Iskola nevelőtestületét, emellett kiváló osztályfőnök. Osztályával nem csupán kirándulni, de színházba és biciklitúrákra is gyakran jár.

Kifejezetten aktívan vesz részt az iskolai munkaterv feladatainak megvalósításában, sok-sok éve ő készíti a felső tagozatos órarendet. Ppedagógiai kezdeményezéseit, innovációit a pedagógusközösség nyitottan fogadja, aktívan támogatja. Ilyen programok a projektnapok, bemutatófoglalkozások, továbbképzések és műhelymunkák.

A gyakorlatban alkalmazott ötletei egyaránt fejlesztik a személyiséget és a közösséget, de ami a legfontosabb, a gyerekek által is igen kedveltek.

Tevékenységét 2017-ben az Érdi Tankerület „Aranycsengő” Pedagógiai Díjjal ismerte el.

A Zimándy Iskolában neve mára már egyet jelent az Ökonap, a Természettudományok napja, az Együtt a környezetért elnevezésű rendezvényekkel, a digitális témahetekkel.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email