22_03_29_erdmost_nincskep

Még lehet jelentkezni a felnőtt szakképzésre

22_03_29_erdmost_nincskep

Még lehet jelentkezni a felnőtt szakképzésre

Idén is lehet jelentkezni a Kós Károly Szakképző Centrumba felnőtt szakképzésre. Mind az középfokú, mind az alapfokú végzettséggel rendelkezők számára indul képzés. Ha a megfelelő létszám összejön, akkor szeptember harmadik hetében kezdődhet meg az oktatás. A jelentkezés határideje augusztus 31.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tériné Pataki Magdolna, a Kós Károly Szakképző Iskola szakképzésért és felnőttoktatásért felelős igazgatóhelyettese az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy a jelentkezés határideje augusztus 31 és az online jelentkezési lapokat az Kós Károly Szakképző Iskola illetve az Érdi Szakképzési Centrum honlapján tudják elérni az érdeklődők. Az érettségivel rendelkezők számára

– kereskedő és webáruház technikus és

– vállalkozási ügyviteli ügyintéző

képzést kínálnak, míg a 8 általánossal rendelkezők

 – cukrász,

 -pincér-vendégtéri szakember,

– szakács,

– festő, mázoló, tapétázó,

– kereskedelmi értékesítő és

– villanyszerő

képzések között válogathatnak.

A képzési idő mindegyik szakmában két év és a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében bírálják el, a jelentkezők közül az első 16 főt tudják felvenni.

A képzések két részre bomlanak, az első év az ágazati alapképzés, míg a második a szakirányú képzés. A felnőttek képzésénél az első fél év biztosítja az alapképzést, és az első félév végén ágazati alapvizsgát kell tenniük a tanulónak. Ha ez sikeres, akkor tovább léphet a tanuló a szakirányú képzésbe.

Az első félévben a képzés az iskolában történik, jellemzően 2-3 délutánt vesz igénybe. A második félévtől szakmai munkaszerződét kell kössenek egy duális képzőhelyen.  Az elméleti képzés 16 és 20 óra között zajlik, a gyakorlat az természetesen ettől eltérő lehet.

Amennyiben megvan a megfelelő létszám, akkor a képzések szeptember harmadik hetében kezdődhetnek.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email