22_03_29_erdmost_nincskep

Bor, mámor, fine dining a pincesoron (X)

22_03_29_erdmost_nincskep

Bor, mámor, fine dining a pincesoron (X)

Májusban új színfolttal gazdagodott a történelmi érdi pincesor, ugyanis megnyitotta kapuit a Lucza Borbár és Terasz, amely exkluzív terasszal és elegáns belső terekkel várja a gasztronómia iránt érdeklődőket. A szezonálisan változó ételkülönlegességeket a ház borai teszik teljessé.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legtöbb érdi még csak nem is hallott arról, hogy a település jelentős pincesorral rendelkezik. Sőt, hogy minaretje és kastélya is van, és a leghosszabb Duna-partszakaszt ugyancsak magáénak tudhatja. Honnan is ismernék, hiszen a település – a főváros szomszédságának köszönhetően – leginkább alvóváros jelleget öltött. Ennek ellenére mert nagyot álmodni Lucza István, borász, aki idén tavasszal megnyitotta A’ la carte éttermét a Mély utcában. 

Lucza Istvánnak már a nagypapája is bort készített, így az út számára is ki volt jelölve, hogy éttermet nyisson, régi vágya volt. Feltett szándéka, hogy az érdi pincesort országos hírű turisztikai és gasztronómiai helyszínként tartsák számon. 

A Lucza Borbárt és Teraszt májusban nyitották ki, jelenleg szerdától vasárnapig várják a látogatókat. A vendégek kényelmét a hangulatos présház és a pazar kilátást nyújtó terasz biztosítja.

„Arra törekszünk évtizedek óta, hogy magas minőségben készítsünk borokat, így nem volt kérdés, hogy az étteremben is azt a koncepciót képviseljük, hogy a borainkhoz a legjobban illeszkedő modern és klasszikus fogásokat tudjunk felvonultatni az étlapon. A felhasznált alapanyagok többsége a környező kisgazdaságok és őstermelők termékei, melyek szezonálisan változnak, így ihletve éttermünk étlapját. A paletta ugyan egy bisztróétlapról választható, azonban a kínált alapanyagokban próbálunk nagyon változatosak lenni. A hozzánk látogató vendégek a csirkehúsok mellett fogyaszthatnak bárányból, sertés- és marhahúsból; és jellemzően a legnemesebb húsrészek felhasználásával készítjük el az ételeinket.” – foglalta össze Lucza István. 

A Lucza Borbár és Terasz kitűnően alkalmas céges és családi rendezvények lebonyolítására, rendszeresek náluk az ilyen események, de szervezett programok lebonyolítását is tervezik. Ősszel borvacsorák és borestek lesznek, augusztus 27-én pedig whisky kóstoló estre várják az érdeklődőket. A zongoraelőadással kísért estén öt tételből álló whisky sort kóstolhatnak a vendégek, miközben magas minőségű ételeket falatozhatnak. 

Borkínálat:

Fehérborok

  – Irsai Olivér 2019

  – Zenit 2018

  – Világi – Sauvignon Blanc 2017, 2019

  – Zöld Veltelíni 2019

  – Rajnai Rizling 2016

  – Barrique Chardonnay 2016

Rozé borok

  – Bella – Pinot Noir Rozé 2019

  – Róza – Kékfrankos Rozé 2019

Vörös bor

  – Péntek 13 – Pinot Noir 2016

Gyöngyöző borok

  – Nagyon királyleányka 

    Királyleányka 2019

  – Gyöngy Róza – Kékfrankos Rozé 2019

A Lucza Borbár és Terasz kihagyhatatlan mindazok számára, akik szeretnék felfedezni, hogy Érden is vannak különleges és minőségi vendéglátóhelyek!

Lucza Családi Borászat

érdi pincesor, Érd, Mély út 24

Nyitvatartás:

Szerda, csütörtök: 16:00-22:00

Péntek: 12:00-24:00

Szombat: 12:00-24:00

Vasárnap: 12:00-20:00

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email