22_03_29_erdmost_nincskep

Klasszicisták a múzeumkertben

22_03_29_erdmost_nincskep

Klasszicisták a múzeumkertben

Bécsi klasszicista zeneszerzők szimfóniáival és egy fuvolaversennyel örvendeztette meg a közönséget az Érdi Kamarazenekar vasárnap délután, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Ezen az alkalmon fúvósokkal és karmesterrel kiegészülve léptek színpadra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Haydn és Mozart művei csendültek fel kora délután a kocsiszínben, ahol a nagy melegben is megteltek a széksorok. Ki gondolná, hogy a pandémia ideje alatt még az is szóba került, hogy abbahagyják a közös zenélést?

– Ahogy vége lett a pandémiának, beszaladtam a múzeumba és lefoglaltam három időpontot, különben a zenekar teljesen passzívvá vált volna. Még az is felmerült, hogy esetleg hagyjuk abba, hiszen ha nem tudunk próbálni, mi értelme van a zenekarnak? A Szepes Gyula Művelődési Központ támogatott minket próbahelyiséggel, majd a nyári szünetben a zeneiskolában tudtunk próbálni. Az első koncert egy barokk műsor volt, a másodikat – azaz a mostanit – a bécsi klasszikusok műveiből állítottuk össze, a harmadikon pedig, ami szeptember 19-én lesz, romantikus műveket játszunk. Szeretnénk havonta egy-egy koncertet adni  – mondta tudósítónknak Rédai Erzsébet, az Érdi Kamarazenekar művészeti vezetője, aki bízik abban, hogy számíthatnak önkormányzati pályázati forrásra, ugyanis a zenekarnak nincsenek fúvósai, kisegítőket kell hívniuk, és ez pénzbe kerül.

Ami pedig a mostani koncertet illeti, úgy volt, hogy Haydn és Mozart művei mellett meglepetésre is számíthat a hallgatóság:

– Úgy volt, hogy lesz egy kis meglepetés-Beethoven is, de ezt későbbre halasztottuk. Taligás Lajos karmesterre kicsit későn találtunk rá, másfél héttel a koncert előtt, és ő nem vállalta, hogy még egy Beethoven-művet is betanítson nekünk, így ez egy külön koncert lesz – tette hozzá.

Meglepetés ide vagy oda, aki eljött, bizonyosan nem csalódott – a kamarazenekar koncertjei méltán népszerűek az érdiek körében, és ha közbe nem szól egy negyedik hullám, havonta számíthatunk egy-egy hangversenyükre.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email