22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is igényelhető a tanévkezdési támogatás

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is igényelhető a tanévkezdési támogatás

A nehéz helyzetben élő családok idén is igénybe vehetik a gyermekenként tíz-tízezer forintos, a tanévkezdéshez kapcsolódó kiadásokra szabadon felhasználható tanévkezdési támogatást az önkormányzatnál. Mutatjuk, kik és hogyan nyújthatják be a kérelmet, és milyen igazolások szükségesek mellé.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tanévkezdési támogatásban azok részesülhetnek, akik családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 114 ezer forintot, és a gyermek bölcsődébe, óvodába, iskolába jár, illetve felsőfokú intézmény diákja. Akár közép-, akár felsőfokú intézményről van szó, csak a nappali tagozatos oktatásban részt vevő diákok után igényelhető ez a támogatás.

A kérelem benyújtásának határideje 2021. szeptember 30., a határidő elmulasztása jogvesztő.

Az igényléseket letölthető űrlapon  lehet benyújtani,  papír alapon az ügyfélszolgálaton, illetve a Humán Irodán (félfogadási időben), vagy postai úton, valamint elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül, ha a kérelmező rendelkezik elektronikus aláírással. Természetesen e-meilben is elküldhetjük a kitöltött igénylőlapot, az onkormanyzat@erd.hu címre.  

A kérelemhez jövedelemigazolást, illetve a 16. életévét betöltött gyermek esetén iskolalátogatási igazolást, nagykorúnál pedig tanulói jogviszony igazolását kell benyújtani – tudtuk meg a Humán Irodától.

Tavaly 448 család kérelmezte ezt a segítséget, és összesen 809 gyermek részesült ebben a támogatásban, idén pedig, augusztus 12-éig, 60-an nyújtottak már be igénylést.

A családok a gyermekétkeztetési díjból is kérhetnek kedvezményt: a normatív kedvezményen túl, és az annak érvényesítését követően fizetendő térítési díjból ötven százalékos étkezésidíj-kedvezményt biztosít az önkormányzat, feltéve, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 százalékát, azaz a 85500 forintot. A jogosultság az adott nevelési év végéig szól.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email