22_03_29_erdmost_nincskep

Mit tegyünk, ha nem folyik a víz a csapból?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mit tegyünk, ha nem folyik a víz a csapból?

Hasznos tanácsokkal segíti a felhasználókat az Érd és Térsége Víziközmű Kft., amely honlapján ad javaslatot, mit tegyünk, ha nem folyik a víz a csapból, vagy rozsdás, illetve arról, hol lehet hibát bejelenteni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az erdivizmuvek.hu-n felhívják a figyelmet, a rendkívüli időjárási körülmények hazánkban is egyre markánsabban jelennek meg, különösen nyaranta.

Nem folyik víz a csapból! Mit tegyek?

A jelenség leggyakoribb oka a csőtörés, de áramszünet vagy a szivattyú meghibásodása is okozhatja. Amennyiben ilyet tapasztal,, haladéktalanul jelentse a hibát éjjel-nappal hívható hibabejelentő vonalakon, hogy az ÉTV munkatársai haladéktalanul megkezdhessék a javítást!

Erősen lecsökkent a víznyomás, épp csak csordogál a víz a csapból. Ez normális?

A kánikulai nyári időszakban a jelentősen megnövekedett vízfelhasználás miatt gyakran előforduló jelenség a víznyomás csökkenése. Az idén nyáron jellemző, rendkívüli kánikulai időjárási körülmények között az Érd és Térsége Víziközmű Kft. az összes ivóvíztermelő vízbázisát, egyéb technikai berendezéseit maximális kapacitással működteti. Ezzel együtt, a kiterjedt vízhiányok elkerülése érdekében kérik, hogy a locsolást, az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata öntözőrendszerek működtetését és a házi úszómedencék töltését, vagyis a nem létfontosságú vízfelhasználást a kánikula időtartamára szüneteltessék, illetve az éjszakai órákra időzítsék!

Nincs kánikula, mégis csökkent a víznyomás.

A jelenség oka hálózati meghibásodás, például csőtörés is lehet, vagyis nem feltétlenül kapcsolódik évszakhoz. A nyomáscsökkenési probléma éjjel-nappal bejelenthető az ÉTV hibabejelentő vonalain. A bejelentések nyomán a szolgáltató kivizsgálja a nyomáscsökkenés okát, elvégzi a megfelelő vizsgálatokat, szükséges esetben a helyszíni nyomásmérést is a gyors elhárítás érdekében.

Honnan tudhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy nem karbantartás miatt csökkent a nyomás?

Nyomáscsökkenést, átmeneti vízhiányt a tervezett karbantartások, építések során is tapasztalhatunk, ám ezekről minden esetben előre tájékoztatják a fogyasztókat a társaság honlapján. Egyes, a hálózat karbantartásához szükséges munkálatok miatt a víz zavarossá is válhat. Ilyenkor a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, de aki idegenkedik ettől, az ÉTV előzetes értesítése után még a munkálatok megkezdése előtt vételezhet a szükségleteinek megfelelő mennyiségű ivóvizet. Érdemes ilyenkor a vízfelhasználással működő háztartási gépek, ipari műszaki eszközök üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítani.

Miért folyik rozsdás víz a csapból?

Az elszíneződött, vas-oxidos víz a hálózaton történő karbantartási, építési munkák vagy csőtörések miatt jelenhet meg a hálózatban. A csövekben évtizedek alatt lerakódik a filmszerű, lebegő szerkezetben jelenlévő vas-oxid, mangán-oxid, majd a nyomáskilengések és a vízáramlás irányának megváltozása miatt leválik a vízvezeték belső faláról. Az előre ütemezett munkálatokról minden esetben előre tájékoztatjuk fogyasztóinkat, így lehetőségük van a munkálatok megkezdése előtt a szükségleteiknek megfelelő mennyiségű ivóvizet tartalékolni.

Írtam az ÉTV Kft. Facebook oldalára, hogy nincs víz, de nem történt semmi!

Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. facebook oldalán sajnos nem tudnak hibabejelentéseket fogadni. Ezt a felületet elsősorban tájékoztatási céllal nyitották meg: honlapjukon túl itt is közzétesszük az előre tervezett karbantartási munkák tervezett időpontját. Kérik, hogy a tapasztalt meghibásodásokat éjjel-nappal hívható hibabejelentő vonalakon jelentsék!

Pontosan hol és hogyan jelentsem be, ha hibát tapasztalok?

Az ÉTV telefonos hibabejelentő számai éjjel-nappal hívhatók: (23) 365 921 vagy (23) 500 000 
Hibabejelentéseiket e-mailben is fogadják: hibabejelento@erdivizmuvek.hu

Kérik, hogy ha tehetik, segítsék a szolgáltató munkáját a közterületi hibajelenségek jelentésével is! Amennyiben közterületeken hibás, például csöpögő vagy megrongált tűzcsapot látnak, vagy csőtörésre, vagy csatornasérülésre, dugulásra utaló jeleket észlelnek (vízszivárgás, a burkolat beomlása, szennyvízkiöntés, szaghatás), jelezzék az ÉTV-nek!

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email