22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Milák 100 pillén második legjobb idővel középdöntős

22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Milák 100 pillén második legjobb idővel középdöntős

Csak a világranglistavezető és már az előfutamban új olimpiai csúcsot úszó amerikai favorit Caeleb Dressel előzte meg Milák Kristófot a tokiói olimpia 100 méteres pillangóúszásának selejtezőjében. Milák mellett Szabó Szebasztián 14. helyen jutott tovább.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 200 méter pillangón olimpiai csúccsal aranyérmes Milák Kristóf már felszabadultan kezdhette meg a 100 méter pille selejtezőit, ahol a nyolc futamból a hetedikben indulhatott a négyes pályán. Milák a második legjobb nevezési idővel rendelkezik ebben a számban a világranglista-vezető és favoritnak számító amerikai Caeleb Dressel mögött.

A hetedik előfutamban azonban a szám másik magyarja, az inkább sprintszámokat kedvelő Szabó Szebasztián kezdett jobban és ő fordult elsőként is, de a második hosszon már Milák diktálta az iramot és 50,62-es időeredménnyel nyerte meg az előfutamot, több mint fél másodperccel megelőzve a második helyezettet.

Az utolsó előfutamot Dressel 50,39-es idővel, új olimpiai rekorddal nyerte meg, aki mögött összesítésben Milák másodikként jutott a középdöntőbe, melyet magyar idő szerint július 30-án, 3.30-tól rendeznek.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email