22_03_29_erdmost_nincskep

A Blaháról Érdre költöztek a növények

22_03_29_erdmost_nincskep

A Blaháról Érdre költöztek a növények

Tetlák Örs alpolgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Liptói, Kárpáti és Cserhát utcák találkozásánál Dr. Asztalos Éva képviselővel és az Érdnyugat Egyesület tagjaival elültettek néhány növényt, melyeket a Blaha Lujza tér átalakításakor mentettek meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ötletről és az ültetés üzenetéről az Érdnyugat Egyesület honlapján is írnak. Az egyesület tagjai a budapesti Kétfarkú Kutya Párt néhány növénymentő aktivistájának felhívására jelentek meg a Blaha Lujza téren, hogy növényt mentsenek.

„Ezek a növények a Blahán tényleg mindent túléltek, minden embert, taposó lábakat, időjárást, pisit-kakit és alkoholt, szemetet és csikkeket. Egyszerűen aki ilyen nagy túlélő, az megérdemel egy jobb életet. Másfelől ezek a növények jelképek is. Szimbolizálják azt a pesti embert, aki mindent túlél a városban, és egyszer csak elege lesz és körülnéz, hogy hol lehetne kevesebb vesződség a túlélés – na és akkor jönnek Érdre. Ezek a „Blahás növények” az ide költöző nagyvárosi ember alteregói, akik szeretnének gyökeret verni egy új talajon. „-olvasható az egyesüelt honlapján.

Az ültetésben részt vett az egyesület elnöke, Gáspár Katalin, Tetlák Örs alpolgármester, akinek szívügye a város zöldfelületeinek alakulása és a környezetvédelem, és Dr. Asztalos Éva, aki a 9. választókerület képviselője és akinek a körzetében otthonra leltek a növények, pontosan a Cserhát, Kárpáti, Liptói utca kereszteződősében.

Dr. Asztalos Éva szerint „az ilyen apró, de előre mutató kezdeményezések, a sok pici, lokális apróság teszi Érdet alvóvárosból otthonná, neki pedig személyes küldetése, hogy a politikai érdekeken felülemelkedve a helyi lakosság, az itteni élet jobbá tételén munkálkodjon.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email