22_03_29_erdmost_nincskep

A Blaháról Érdre

22_03_29_erdmost_nincskep

A Blaháról Érdre

Itt ereszthet gyökeret a Kétfarkú Kutya Párt Blaha Lujza téri akciója során mentett növények egy része. Gáspár Katalin (Érdnyugat Egyesület) több, pusztulásra ítélt cserjét hozott haza, ezeket ma délután ültetik el a Cserhát, Liptói és Kárpát utcák kereszteződésében. Örömmel látják az önkénteseket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– A Blaha Lujza tér növényei extrém ellenállóképességről tettek tanúbizonyságot az elmúlt évtizedekben. A tér felújítása során azonban ezek helyére új növények kerülnek, így pusztulásra ítélték volna őket. Hogy tovább élhessenek, a Kétfarkú Kutya Párt néhány növénymentő aktivistájának felhívására többen elmentek a Blaha Lujza térre növényt menteni – mondta az ÉrdMostnak Gáspár Katalin (Érdnyugat Egyesület), hozzátéve: az akció több egy jópofa gegnél.  

– Ezek a növények a Blahán tényleg mindent túléltek: taposó lábakat, időjárást, pisit-kakit és alkoholt, szemetet és csikkeket. Megérdemelnek egy jobb életet. Másfelől ezek a növények jelképek is: szimbolizálják azt a pesti embert, aki mindent túlél a városban, és egyszer csak elege lesz és körülnéz, hogy hol lehetne kevesebb vesződség a túlélés – na és akkor jönnek Érdre. Ezek a „Blahás növények” az ide költöző nagyvárosi ember alteregói, akik szeretnének gyökeret verni egy új talajon. És persze a túlélésük attól függ, milyen a közösség! Mi azért fogadtuk örökbe ezeket a növényeket, mert szeretnénk megmutatni, hogy itt jó kezekben vannak, megkapják a vizet, a földet, a törődést. Jó itt élni a városi embernek, és nem az számít, hogy valaki honnan jött, hanem hogy itthon érezze magát – hangsúlyozta Gáspár Katalin elnök.

A Blaháról mentett virágokat július 28-án délután ültetik el a Cserhát, Liptói és Kárpát utcák kereszteződésében található téren. Az ültetésben Katalinon kívül részt vett Tetlák Örs alpolgármester, valamint Asztalos Éva, a választókerület képviselője. 

– Örömmel látunk mindenkit a téren ma délután, aki szívesen csatlakozna – tette hozzá Katalin, hangsúlyozva: nagyon hálásak a városvezetésnek, mivel ezekre a közösségi, lakossági kezdeményezésekre igen nyitottan reagálnak. – Láthatóan szívügyük, hogy a város régi és új lakói minél jobban otthonuknak érezzék Érdet.  A város lakossága akkor fogja magáénak érezni a környezetét, hogyha aktivitásokkal, közös élményekkel részesévé tudjuk tenni a környezet alakulásának. Ez nem megy a városi vezetők nélkül, de nem megy a lakosság nélkül sem, és az egyesület éppen ezt az összekötő szervező szerepet tudja ellátni – fűzte hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email