22_03_29_erdmost_nincskep

A gyermekek is hamar megtanulhatják a KRESZ-t

22_03_29_erdmost_nincskep

A gyermekek is hamar megtanulhatják a KRESZ-t

Magyarországon egyedülálló kezdeményezést hoztak létre Esztergomban, pontosabban Kresztergomban, ahol egy közlekedési parkot hoztak létre gyermekeknek, akik egészen fiatalon elsajátíthatják a KRESZ alapjait és a program végén még jogosítványt is kapnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Korompai Gábor, a Kresztergom Park megálmodója és üzembentartója az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta, bár a fővárosban is vannak nyitott, bárki számára látogatható közlekedési parkok, de azokat rollerrel, kerékpárral használhatjuk, míg az esztergomihoz hasonló komplex szolgáltatással rendelkező park nincs az országban.

Részletezte, tíz Suzuki Vitara elektromos kisautót próbálhatnak ki a gyermekek, miután végigsétáltak a parkon és részt vettek egy rövid, de velős KRESZ-oktatáson, ahol az útburkolati jeleket, táblákat, fényjelzéseket beszélik át.

Kitért rá, a parkot elsősorban 5-12 év közötti gyermekeknek ajánlják, míg a szülőket megnyugtatta, hogy az elektromos autók maximális sebessége 4 km/h és ha két autó túl közel megy egymáshoz, akkor jeleznek egymásnak, így megelőzve az esetleges baleseteket.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email