22_03_29_erdmost_nincskep

A gyanúsított élettársa buktatta le a tolvajt

22_03_29_erdmost_nincskep

A gyanúsított élettársa buktatta le a tolvajt

Visszaélt a bizalommal a festési munkálatokkal megbízott terhelt. Kétszer is megpróbált kiüríteni egy ékszereket és készpénzt rejtő széfet. 2021. július 14-én a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ügyben a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt nyomoz – közölte a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztálya.

2021 tavaszától a gyanúsított festési és egyéb munkálatokat végzett a sértett házában. Mivel a nő többször elhagyta az ingatlant, így előfordult, hogy a terhelt egyedül látta el a feladatait. Egy alkalommal a férfi a sértett engedélyével helyezte át az asszony ékszereit és készpénzét rejtő, kód és kulcszárral is nyitható bútorszéfét, így annak létezéséről és helyéről is tudott.

2021. április 5. és 2021. június 16. között a gyanúsított megtalálta a széfet nyitó kulcsot és abból ékszereket és készpénzt (eurót) tulajdonított el. Ezzel a sértettnek megközelítőleg 4.000.000 forint kárt okozott.

Június 15-én a gyanúsított élettársa telefonon hívta a sértettet, majd közölte vele, hogy a férfi pénzt és ékszereket vitt el a széfből. Miután a sértett szembesült az értéktárgyak hiányával, a még bent lévő tárgyakat kivette, majd büntetőfeljelentést tett.

2021. július 12-én a korábban megtalált kulccsal a gyanúsított ismét kinyitotta a széfet, de mivel nem talált benne semmilyen értéket, visszazárta az eszközt és a kulcsot visszarejtette a helyére.

Hasonló, vagyoni elleni cselekmények miatt a gyanúsítottal szemben más büntetőeljárás is folyamatban van. Mindemellett 2019. szeptember 12-től más ügyben bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt. Mivel az ügyészi indítvány szerint ez sem tartotta vissza az újabb szándékos bűncselekmény elkövetéséről, alappal feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén további szándékos bűncselekményeket követne el, ezért a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a terheltet, akinek az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. augusztus 14-ig.

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a terhelt védője nem volt jelen, ezért jogorvoslatra neki 5 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email