22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: elkezdte a felkészülést az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: elkezdte a felkészülést az ÉRD

Július 12-én – egy kéthetes egyéni edzésprogram után – edzettek először közösen az ÉRD női kézilabdázói az ÉRD Arénában. Az előző idényben 11. helyen végző együttes gerince a következő idényben is egyben marad, azonban Kiss-Walfisch Mercédesz után újabb távozóra derült fény.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, az ÉRD szakmai stábja és játékoskeretének nagy része is vagy meghosszabbította szerződését a klubbal, vagy érvényes szerződéssel rendelkezik.

Horváth Roland együttese három játékossal erősítette meg keretét, hiszen Debrecenből érkezik kölcsönbe a szerb válogatott irányító-átlövő, Alexandra Vukajlovics, a Boglári Akadémia-SZISE-től az átlövő, Monori Orsolya, illetve az FTC-től a tehetséges korosztályos válogatott kapus, Hadfi Gréta is Érden folytatja pályafutását. Az első hetekben azonban több fiatal és próbajátékos is bizonyíthat a vezetőedzőnek.

Az már az előző szezon közben is ismert volt, hogy az ÉRD házi gólkirálynője, az NB I-es góllövőlista második helyén záró Kiss-Walfisch Mercédesz családi okok miatt visszatér nevelőegyesületéhez, a másodosztályba kieső Békéscsabához.

Azóta újabb távozója akadt az ÉRD-nek, hiszen a kapus, Győrffy Alexandra úgy döntött, máshol folytatja karrierjét.

A közös felkészülés első hetében azonban strandkézilabdás elfoglaltságok miatt egyelőre Hadfi Gréta, Landi Gabriella és Király Réka sem csatlakozott a társakhoz.

Az ÉRD a tervek szerint a nyolchetes felkészülés harmadik hetétől 8-9 edzőmeccset játszik, többek között a Dunaújvárossal és a Fehérvárral, de egy nemzetközi tornára is meghívást kapott, ahol német és francia csapatokkal is összemérheti tudását.

A női kézilabda NB I következő, 2021/22-es idénye az ÉRD számára szeptember 11-én kezdődik, a sorsolást július 22-én készíti el a Magyar Kézilabda Szövetség.

Az ÉRD női kézilabda csapatának kerete a 2021/22-es idényben
kapusok:
Györkös Rebeka, Hadfi Gréta
jobbszélsők: Csáki Lilla, Király Réka
jobbátlövők: Mód Noémi
irányítók: Dana Abilda, Kóka Mariann, Szabó Kitti, Alexandra Vukajlovics
beállók: Kiss Dorottya Zsófia, Paróczy Sára, Sztankovics Réka
balátlövők: Kopecz Barbara, Landi Gabriella, Monori Orsolya
balszélsők: Fekete Bozsana, Kovács Barbara, Mézes Laura
védekezőspecialista: Horváth Dóra
vezetőedző: Horváth Roland

A K&H Női Kézilabda Liga hivatalos versenynapjai: 2021. szeptember 12., 19., 26., október 2., 24., 31., november 7., 14., 20., december 29./30., 2022. január 16., 23., 30., február 13., 20., 26., március 13., 20., 27., április 3., 10., 14., május 1., 8., 15., 22.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email