22_03_29_erdmost_nincskep

Ösztöndíjpályázat a rászorulóknak Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Ösztöndíjpályázat a rászorulóknak Budaörsön

Szeptemberben ismét pályázhatnak ösztöndíjra a közoktatási intézményekben tanuló, budaörsi lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászoruló és jól tanuló fiatalok. A pályázat 2021. szeptember 01. és 2021. szeptember 30. napja között nyújtható be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága a 2021/2022. tanévre vonatkozóan kiírja a „Közoktatási intézményben tanulók ösztöndíjpályázatát.”

A pályázatra az önkormányzat területén bejelentett lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű tanuló jelentkezhet, aki az általános iskola 7-8 évfolyama, gimnázium, szakgimnázium, szakiskola illetve készségfejlesztő iskola nappali képzésében folytat tanulmányokat, és az előző tanév folyamán

– tanulmányi átlaga általános iskolai tanulók, a gimnáziumban tanulók, valamint az érettségit adó képzésben részt vevő tanulók esetében 4,60-5,00 között, szakképzésben résztvevő tanulók esetében 4,20-5,00 között volt; 

– országos vagy nemzetközi tanulmányi, szaktantárgyi versenyen 1-10 helyezést ért el. 

 

További információ fellelhető és a szükséges dokumentumok letölthetők a www.budaors.hu honlapról vagy átvehetők személyesen a Polgármesteri Hivatalban.  A pályázat benyújtható 2021. szeptember 01. és 2021. szeptember 30. napja között  A pályázatot a Polgármesteri Hivatal (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) Ügyfélszolgálatán a pályázati adatlapon szereplő kötelező mellékletekkel együtt egy példányban kell benyújtani.  További információ kérhető a (23) 447 887 telefonszámon . Az ösztöndíjat minden pályázati fordulóban újra kell pályázni. 

A pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj havi összege megegyezik a mindenkori minimálbér legkisebb összegének 10%-ával (jelenleg 16740 Ft), megállapítása a tanév szorgalmi időszakára 10 hónapra, utalása folyószámlaszámra történik. 

A pályázat kötelező mellékletei: 

➢ tanulmányi jogviszony igazolása, 

➢ a tanulmányi eredményt igazoló okirat másolata (2021. júniusi dátumú bizonyítvány), 

➢ a kiemelkedő tanulmányi, művészeti, tudományos és sporttevékenységet tanúsító iratok másolata, 

➢ az osztályfőnök támogató javaslata 

➢ a szülő(k) munkáltató által a kérelem benyújtását megelőző havi (2021. augusztus havi) nettó jövedelemigazolása (családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás, nyugdíj, stb.), jövedelemmel nem rendelkezők esetében a Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya (Munkaügyi Kirendeltség) igazolása (álláskeresési járadék), alkalmi munkából élők esetén: nyilatkozat a jövedelemről, vállalkozók esetén: a lezárt adóévről NAV igazolás és nyilatkozat a 2021. év 01-08. havi nettó jövedelemről havi bontásban; 

➢ különélő szülők esetén a gyermek elhelyezéséről szóló bírósági vagy gyámhatósági döntés; 

➢ 16. életévet betöltött testvér esetén 30 napnál nem régebbi iskolalátogatási igazolás.

A pályázati űrlap csak a fent meghatározott kötelező mellékletekkel együttesen érvényes. A formailag nem megfelelő, vagy tartalmilag hiányos pályázatok a pályázati eljárás során kizárásra kerülnek. Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2021. október 31-ig bírálja el a beérkezett pályázatokat: 

– az ösztöndíj elbírálása tanulmányi eredmény, valamint szociális rászorultság alapján történik, 

– pályázó családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 210%-át (jelenleg: 59850 Ft), gyermekét egyedül nevelő szülő esetén a 230%-át (jelenleg: 65550 Ft). 

A döntésről a Szociális és Egészségügyi Bizottság 8 munkanapon belül, írásban értesíti a pályázókat. Az ösztöndíjban részesülő tanuló köteles az ösztöndíj folyósításának időszaka alatt minden, az ösztöndíj folyósítását érintő változásról legkésőbb 15 napon belül írásban értesíteni a Polgármesteri Hivatalt.  A közoktatási intézményben tanulók ösztöndíjpályázatának jogszabályi hátteréül a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a tanulmányi ösztöndíjakról szóló 32/2007. (IX. 24.) önkormányzati rendelete szolgál.

 A pályázati adatlap itt érhető el, a pályázati felhívásról pedig itt olvashatnak bővebben.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email