22_03_29_erdmost_nincskep

Mi lesz veled, levendulás?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mi lesz veled, levendulás?

A tulajdonos szerint mezőgazdasági tevékenységre készítette elő a területet az a személy, aki az ingatlant bérli, ezért irtották ki a levendulát a Favágó utca mellett. Kérdés, hogy ezen a sziklás területen, ahol jóformán csak a fenyő és a levendula él meg, mit termeszthetnek?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Állítása szerint haszonbérletbe adta ki a levendulás területét az ingatlan tulajdonosa, és a bérlő kezdett valamilyen mezőgazdasági tevékenységbe a területen. Egy picit furcsállom ezt, hiszen ezen a nem túl jó minőségű, köves részen levendulán vagy fenyőn kívül nem tudom, mi fog megélni – mondta az ÉrdMostnak Tetlák Örs alpolgármester, egy nappal azután, hogy a tulajdonossal beszélt. Mint korábban megírtuk, a közelmúltban kiirtották a levendulát (és a többi növényt) a napközis tábor előtti magánterületen, ami sokakat felháborított.

– Úgy sejtem, sokkal kevésbé a mezőgazdasági művelésről, és sokkal inkább valamiféle ingatlanhasznosításról lehet szó, legalábbis a háttérben ez is előfordulhat, mint nyomós érv a levendula kiirtása mellett. A tulajdonos egyébként megemlítette, hogy a parlagfű elleni küzdelem részének tekintik, hogy kitárcsázták a területet – jegyezte meg Tetlák Örs.

Ez a rész egyébként besorolása szerint honvédségi terület, és ahhoz, hogy ez megváltozzon, önkormányzati döntés kellene. – Szeretném leszögezni: mi nem szeretnénk, ha ez a terület bármilyen formában is beépülne, nem szeretnénk átminősíteni, erre semmiféle hajlandóságunk, törekvésünk nincs és nem is lesz – hangsúlyozta az alpolgármester, aki szerint a levendulásnak valamilyen közösségi célt kellene szolgálnia. – A tulajdonossal többször egyeztettünk, mindannyiszor megerősítettük: semmiféle ingatlanfejlesztést nem tudunk támogatni ott – fűzte hozzá.

– Érdemes megemlíteni, hogy ez a rész a Páneurópai Ökológiai Hálózat pufferterülete, hiszen összeér Natura 2000-es területekkel, ami azt is jelenti, hogy itt építkezésre csak akkor kerülhetne sor, ha a beavatkozás nem sértené a biodiverzitást védő intézkedéseket. Márpedig kizártnak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy ennek a sérülése nélkül bármiféle építkezés meg tudna valósulni itt. Szeretném megerősíteni, az önkormányzat részéről sincs szándék arra, hogy partnerek legyünk abban, hogy itt bármiféle építkezés elkezdődjön – mondta.

Ami jó hír, hogy az Esztergályos utcától felfelé megmaradt a levendula (a honvédség területén), gondozottabb formában, mint a most kiirtott területen volt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email