22_03_29_erdmost_nincskep

Megfiatalodott az idősotthon

22_03_29_erdmost_nincskep

Megfiatalodott az idősotthon

Befejeződött az idősotthon régi épületének átépítése. A tetőt leszámítva - amit néhány éve kicseréltek - felújították, modernizálták az egész házat, az elpiszkolódott homlokzatot pedig újjávarázsolták. Fotóink és videónk segítségével nézzen körül a Komplex Szociális és Gyermekjóléti Intézményben!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idősotthon Topoly utcai épületéből januárban költöztek ki a lakók, amikor elkészült az új szárny. Az eltelt fél év alatt a régi ház teljes gépészeti felújításon esett át, új helyiségeket alakítottak ki, és a nyílászárókat is kicserélték. 

Tetlák Örs alpoglármester érdeklődésünkre elmondta: a Modern Városok Programban zajló projektet az eredeti, megörökölt tervekhez képest bővíteni kellett, ugyanis kimaradtak olyan elemek, mint az öntözőrendszer kiépítése, a kerítéscsere, a mészkőhomlokzat felújítása, vagy olyan apróságnak tűnő, de nagyon fontos részletek, mint a szúnyoghálók, vagy épp a nővérhívó beszerzése.

Ez a komplex intézmény a szociális ellátás több szegmensét is felöleli majd. A napokban döntés született arról, hogy a Jázmin utcában működő idősklub, valamint a házi segítségnyújtás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés irodája ugyanúgy ide költözzön át, ahogy a Szociális Gondozó Központ adminisztrációja is, ami eddig az Emma utca 7-es szám alatt működött – ez lesz ugyanis a központ új székhelye. 

Ha megérkeznek a bútorok, egyéb eszközök, itt lesz majd a Családok Átmeneti Otthona is, az új szárny földszinti, hátsó traktusában. Ezen a részen Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője kalauzolt végig: megmutatta az épp kialakítás alatt álló, teraszos kertet – nemrég ültették el közel négyezer növényt -, illetve a készülő játszóteret is.

Az idősotthon régi épületében a lakhatási nehézséggel küzdők élnek majd. A szakmai tervek szerint ezt a fizetős szolgáltatást azok vehetik majd igénybe, akik hirtelen nehéz lakáshelyzetbe kerülnek (ilyen lehet egy válás, vagy mondjuk az albérlet megszűnése, de egy betegség is vezethet ahhoz, hogy egy ember lakhatása veszélybe kerüljön). A tervek szerint az éjjeli menedékhely, valamint a nappali melegedő a Fehérvári úton marad.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email