22_03_29_erdmost_nincskep

Ezekről döntött a közgyűlés

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezekről döntött a közgyűlés

50 napirendi pontot tárgyalt Érd Megyei Jogú Város közgyűlése, amely a pandémiás időszak után első ülését tartotta a Polgárok Házában. Az ülésről hamarosan részletes összefoglalóval jelentkezünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László, Érd polgármestere közösségi oldalán összegezte a közgyűlés főbb pontjait. Azt írja, 45 utca aszfaltozása van terítéken, ezeknek elindult a műszaki felmérésük, és ha lesz rájuk forrás, akkor a tavalyi 23 után újabb utcák burkolata újul meg.

Elindul az Ürmös utca–Csaba utca–Tárnoki út kereszteződésének átépítése, ahol egy jelzőlámpás, járdás, zebrás csomópontot hoznak létre.

Elkészültek a Bem téri Szivárvány óvoda udvarának felújításáról szóló műszaki tervek. A polgármester kitért rá, ez egy nagy beruházás, mert a csapadékvizet és a csatornaszemet is rendezni kell és az összes játékot le kell cserélni.

Átépítik a Molnár utcát, amely járdát kap, a végén parkolót és új aszfaltot építenek ki a Modern Városok Program forrásából.

Módosították az Érd és Százhalombatta között létesülő kerékpárút útvonal szabályozási vonalát, emellett a város leendő uniós nagyprojektek terveztetésére hitelt vesz fel, melyből többek között Érd történelmi főutcái, az Alsó, Felső és Fő utcákat sétánnyal építik újjá.

„A közgyűlés kezdetén bejelentettem, hogy a véget ért a 10 éves jogi herce-hurca, a bíróság ötödszörre is kimondta, hogy a korábbi fideszes városvezetést – az ugyancsak fideszes – kormányhivatal jogszerűen kötelezte arra, hogy fizessen meg az Érdről elüldözött Műszer Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatika Kft.-nek 425 millió forint kártalanítást. T. Mészáros András volt polgármester még 2010-ben átminősíttette a cég ipari telkeit, amivel ellehetetlenítette a tervezett beruházásukat, és leértékelte 5 hektáros ingatlanuk értéket. A vállalat nem is hagyta annyiban, és a kormányhivatalhoz fordult, amely 208 milliót ítélt meg neki. Ez megjárt vagy 5 bíróságot, kétszer is megismételték az eljárást, de a 10 év alatt minden fórum egyetértett abban, hogy ez jogtalan lépés volt, és a tőketartozást még további 215 késedelmi kamat is terheli. A város ebbe belerokkan, hacsak a Pénzügyminisztérium nem vállalja át a tartozást. Most ezt fogjuk kérni”

– olvasható Csőzik László közösségi oldalán.

A témáról bővebben itt írtunk!

A közgyűlésről hamarosan részletes összefoglalóval jelentkezünk!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email