22_03_29_erdmost_nincskep

Nem így tervezték

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem így tervezték

2020 januárjában gyökeres változások történtek a VMG DSE férfi kosárlabdacsapatánál: szisztematikus építkezésbe kezdett és az új szezonra már az élmezőnyt is megcélozta a harmadosztálynak számító NB II Közép B-csoportjában. Aztán a koronavírus-járvány mindent felülírt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A számos új játékost igazoló együttes a 2019/20-as idény második felét már arra használta, hogy az újonnan érkezőket összeszoktassa. Ennek megfelelően el is indult a felkészülés a 2021/22-es idényre. A bajnokság nyitánya előtt viszont az együttesnek először szeptemberben, majd a szezon során többször is fel kellett függesztenie edzéseit, mert a járványvédelmi intézkedések miatt nem használhatta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokát.

A keret ekkor még aránylag egyben volt, de az edzéshiány Vida Zoltán és Mario D’Avino esetében is egy-egy súlyos Achilles-ín sérülés formájában mutatkozott meg, emellett többen a járványhelyzet, többen pedig munkahelyi, tanulmányi és családi elfoglaltságok miatt nem tudták vállalni a játékot.

Az egyre szűkülő játékoskeret miatt a szezon vége kifejezetten nehézre, zaklatottra sikerült érdi szempontból, hiszen bár a bajnokságot két hazai sikerrel (plusz két zöld asztal mellett megítélt győzelemmel) zárták, azt azért egy hétmeccses vereségsorozat előzött meg.

Valaczkay Gábor, a VMG DSE vezetőedzője is úgy vágott neki az idénynek, hogy csak a kispadról fogja irányítani együttesét, de az utolsó mérkőzésen például karriercsúcsot jelentő 11 triplával jelentkezett.

„Mindenképp jobb szereplésre számítottam a szezon elején, de a Covid miatt edzés nélkül játszottuk az első fél évet. Négyen is átestünk a víruson a csapatból, és ahogy a legtöbben, mi is edzés- és teremhiánnyal küszködtünk, úgyhogy az egész szezont egybevetve reálisnak tekinthető a tizedik hely és a tíz győzelem”

– húzta alá Valaczkay Gábor, hozzátéve, az előző szezonban ugyancsak tizedikként záró érdiek az új idénynek egy jobb kerettel vágtak neki, ezért bizakodóbbak voltak.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email