Kulturális kalandozások szombat este

Könyvbemutatóval és előadásokkal várja a látogatókat a Földrajzi Múzeum, halomsírlátogatással, a honfoglaláshoz kapcsolódó előadásokkal és esti sétával készül a battai Matrica Múzeum, Martonvásárban pedig Beethoven és a Brunszvikok kora elevenedik meg a Múzeumok Éjszakáján.

A Magyar Földrajzi Múzeumban Csőzik László polgármester megnyitóját követően, 18.20-tól Domaniczky Endre volt ausztráliai magyar konzul, vezető kutató Ausztrál fővárosok: Sydney, Melbourne, Canberra című könyvét mutatják be. Fél nyolctól dr. Horváth Gergely (ELTE) beszél majd a kínai geoparkokról, majd dr. Karancsi Zoltán (Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Ökoturisztikai Tanszék) repít el minket Borneóra. A haldokló tó és a sánta dervis nyomában – ezt az izgalmas címet viseli dr. Szilassi Péter (Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék) előadása, az estét pedig Kubassek János zárj, aki Tajvanról,  Távol-Kelet csodagazdaságáról mesél majd. Részletesebben itt írtunk az érdi programokról.

A martonvásári Agroverzum is megrendezi a Múzeumok Éjszakáját: zenés parkséta, alkimista labor és nagyzenekari koncert várja az érdeklődőket. Kinyitják a kastély földszintjét, és a szigeten újra felcsendül a muzsika, ott, ahol egykor Beethoven is alkotott. A programok előzetes bejelentkezéssel látogathatók, regisztrálni az info@agroverzum.hu címen lehet. Bővebben az eseményről itt írtunk.

A Matrica Múzeum többféle színes programmal is készül:

 

A Nagytétényi Kastélyban az Iparművészeti Múzeum honlapja szerint nem szerveznek esti programot.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink