22_03_29_erdmost_nincskep

Egy napig akadozhat az ivóvíz Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy napig akadozhat az ivóvíz Tárnokon

Meghibásodott a Tárnok vízellátását biztosító egyik fővezeték a Rákóczi út Érd felőli végén, ezért a településen június 24-én 16 óra és június 25-én 16 óra között nyomásingadozás és részleges vízhiány várható – tudatta az Érd és Térsége Víziközmű Kft.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Azt írják, a Rákóczi út Érd felőli végén lévő D250 mm-es azbesztcement főnyomócsű hibásodott meg, amelyen vízfolyás keletkezett.

A csőtörés elhárítása érdekében a szolgáltató munkatársai megkezdték az előkészületeket és a megfelelő anyagok, közmű- és útkezelői engedélyek megszerzése után – várhatóan még június 24-én – megkezdik a hiba elhárítását.

„Mivel Tárnok egyik fontos betápláló vezetékéről van szó, előfordulhat, hogy a hőségben felmerülő vízigények kielégítése a másik oldali betáplálás felől nem tud megtörténni a lakosság által megszokott jó minőségű nyomás- és hozamparaméterekkel, így nyomásingadozások várhatóak. Továbbá a tárnoki vízellátó rendszer szokásos hidraulikai viszonyainak megváltozása miatt a csövek belső falain lévő vas-oxidos lerakódások felkeveredhetnek, ami a víz elszíneződéséhez is vezethet. Ez esetben a víz ülepítés után fogyasztható (egyébként ez egészségre ártalmatlan, viszont esztétikailag nem áttetsző). A felsorolt paraméter-romlási lehetőségek bekövetkezése esetén ezúton kérjük megértésüket”

– jegyzi meg közösségi oldalán az Érd és Térsége Víziközmű Kft., hozzátéve a szolgáltató munkatársai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez az állapot minél kisebb ideig álljon fent, de ez akár 15-30 óráig is eltarthat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email